Wpis z mikrobloga

Mirki czy to możliwe, że na 3 z 4 nowych opon Uniroyal test drogowy Hunter wykazał bicie +10kg, czy mnie robią na hajs? Zgarnęli 250zl za wymianę i odesłali mnie na reklamację, dali wyruki na 3 opony z testu, opony trafiły do weryfikacji na sklepopon i reklamacja została odrzucona, opony przeszły testy w magazynie Continental i dostałem informacje że są okej. Serwis twierdzi że słowo przeciwko słowu, a zrobić gdzieś indziej w #rzeszow test drogowy to terminy na połowę grudnia ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Zastanawiam się co robić dalej i czy kręcić inbe, bo to dość premium serwis mi robił. :/

#opony #samochody
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@adrian1207: sklepopon lubi odrzucić reklamacje, przerabiałem to z nimi :) Ja ostatecznie odesłałem im oponę, zwrócili pieniądze i kupiłem ten sam model w innym sklepie.
  • Odpowiedz
  • 0
@Zoknarf: kurde no ale wysłałem im do centrali Continental, zrobili testy, wysłali mi dokument, że testy wykazują normy, jakoś już średnio chce mi się wierzyć, że to continental leci w wała, a jak w serwisie powiedziałem, że nie odsyłają mi od razu innych tylko wzięli na weryfikację to zaczęli kręcić się i mówić, że takiej sytuacji nie mieli, że oponeo od razu wymienia, a w ogóle to słowo przeciwko słowu
  • Odpowiedz
@adrian1207: trudno mi powiedzieć jak jest w Twoim przypadku. Mi próbowali wmówić, że bijąca opona jest prosta, a jednocześnie niechętnie przyjęli jej zwrot - odpisali, że robią wyjątek xD (oczywiście 2 tygodnie trzymali oponę po odesłaniu na sprawdzenie). Następnym razem pewnie kupię opony gdzieś indziej albo niech serwis kupuje i niech oni się kopią z ewentualną reklamacją.
  • Odpowiedz
@adrian1207: a felgi proste? ile robili przekładek względem felgi aby uzyskać najlepsze wyważenie?
Jak wychodzi źle to się zbija oponę i przekręca o 180 stopni, względem wentyla, jak dalej źle to co 90 aż się uzyska najlepszy wynik. Felgę też powinno się rzucić na maszynę zobaczyć czy nie ma bić, jak są to do prostowania/wymiany
  • Odpowiedz