Wpis z mikrobloga

Mirasy oferta nowego tabletu za 40% ceny nówki ze sklepu na olx, jaki może być haczyk?

"Sprzedam tablet Samsung, nowy, zapakowany, bez paragonu i gwarancji"

Na PW pisze:

"dzień dobry, jest napisane, że nie ma paragonu ani gwarancji, ponieważ kupiłem z pokazu w sklepach, w związku z czym cena gadżetów jest dwukrotnie niższa niż w Internecie."

#telefony #olx #oszukujo
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

jaki może być haczyk?

@przomsik: haczyk może być dowolny. Towar może nie istnieć, może nie być nowy, może być kradziony. To jakaś bzdura, że skoro "z pokazu" to bez paragonu. Żadna firma rozliczająca się z VAT nie sprzeda bez paragonu.
  • Odpowiedz
przy przesyłce z olx jest doba na potwierdzenie że towar jest ok. Bez tego nie dostanie kasy.

@przomsik: jak wyśle tablet a nie cegłę to nawet jak zgłosisz zastrzeżenia to i tak przeleją kasę i każą ze sprzedającym się dogadać z tytułu rękojmi, przynajmniej o wielu takich przypadkach słyszałem. Mi dwukrotnie pomogli w tym sensie że się nie zgadzała ilość pzedmiotów ale też sprzedający zgodził się dosłać a w drugim
  • Odpowiedz
  • 0
@darek-jg: ja zamawiałem jakąś płytę która jak się okazało miała jeden mały defekt i kasy już sprzedającemu nie przelali więc widać różnie to bywa.
  • Odpowiedz