Wpis z mikrobloga

@manyec
@buntowniczaczupakabra
nikt jeszcze nie dostał. ZUS stwierdził że mają dużo pracy i mimo że na odpowiedź mają miesiąc to wydłużają sobie termin do 60 dni.
Zapytałem na infolinii czy jak ja mam dużo pracy to też mogę składki opłacać co 60 dni a nie jak prawo nakazuje to powiedziała że mnie prawo obowiązuje.

Więc jak trzeba się rozliczyć? W grudniu trzeba zapłacić pełną składkę a jak przyjdzie wniosek pozytywny to wystąpić o
  • Odpowiedz
@Crazy_summer: a przypadkiem skladke za grudzien nie placimy w styczniu? Dlatego dali sobie 60dni?:) Co do pomocy deminimis, jesli skladamy drugi wniosek o styczen nie majac decyzji od ZUS grudniowej - to nie poswiadczamy nieprawdy. Dopiero gdybysmy ja mieli to powinnismy ja wpisac.
  • Odpowiedz
@NonamePL VAT i PPE płacisz za grudzień w styczniu. ZUS w danym miesiącu.

Co do poświadczenia nieprawdy - logicznie tak, po ZUSowemu nie. Na pewno odrzucą następny wniosek. A trzeba się spieszyć bo nie wiadomo kiedy to cofną.
  • Odpowiedz
  • 1
@Crazy_summer: A jak wypełniałeś drugi wniosek to zaznaczałeś "nie korzystałem z pomocy publicznej de minimis" czy korzystałeś? W sensie że pierwsze wakacje kredytowe się wliczają do de minis
  • Odpowiedz