@Jamniki2: czyli widać że nie masz żadnej firmy, a powielasz jakieś slogany rodem z tiktoka od dohtura ekonomi ( ͡°͜ʖ͡°) może kiedyś z horyzonty ci się poszerzą, w tym momencie kończę rozmowę bo na takie argumenty nie da się racjonalnie odpowiedzieć.
@Jamniki2: i co to zmienia? Z pracy jestem zadowolony bo wynagrodzenie mam sporo powyżej średniej rynkowej. Jednocześnie przykładam się do pracy i wykonuje ja sprawnie, to normalna umowa pomiędzy stronami. Masz 15lat że tak ciężko ci to pojąć?
@picasssss1: nie trać juz czasu i korzystaj z weekendu bo od poniedziałku znowu z-------l i mi się nie spóźnij odbić kartę czy tam zalogował się xDDdddDDD
@Jamniki2: niby młody a głupi, a we wspólnym interesie nas wszystkich jest to żeby rynek pracy był na cywilizowanych i jasnych zasadach. Przejdzie ci moda na tik toki to może to zrozumiesz.
może zwolnić, tylko musi być to uzasadnione. nie można zwolnić na zasadzie, że nie podoba mi się twoja twarz, więc cię zwalniam. i tak - niezadawalający performance, czy też gorsza sytuacja finansowa są wystarczającymi uzasadnieniami.
@ly000: tylko po co się bawić wtedy w wypowiedzenia? Jak musisz udowadniać, że ktoś pracuje źle to łatwiej wpisać w regulamin zakaz używania prywatnych telefonów i przypilnować, że przegląda Facebooka czy odebrał w pracy prywatną
@ShortyLookMean: nie można zakazać od tak używania prywatnego telefonu, serio weźcie poczytajcie kodeks pracy i prawo pracy. Stracicie z dwie godziny życia a zyskacie o wiele większą świadomość.
@Jamniki2: powodzenia w sądach pracy ( ͡º ͜ʖ͡º)
źródło: papaj
Pobierz@ly000: tylko po co się bawić wtedy w wypowiedzenia? Jak musisz udowadniać, że ktoś pracuje źle to łatwiej wpisać w regulamin zakaz używania prywatnych telefonów i przypilnować, że przegląda Facebooka czy odebrał w pracy prywatną