Wpis z mikrobloga

Jest jednak sprawiedliwość na tym świecie
()
Moja żona wczoraj wygrała sprawę w sądzie z nieuczciwym pracodawcą. Sprawa była o bezzasadne rozwiązanie umowy o pracę. Cieszę się jak p------y (ʘʘ)

Mireczki jeżeli wiecie że wasz #januszex leci w przysłowiowego "c---a" to polecam się sądzić i udowodnić swoje racje.

#chwalesie #pracbaza #praca #sad #prawo
  • 50
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@robertx: może zwolnić, tylko musi być to uzasadnione. nie można zwolnić na zasadzie, że nie podoba mi się twoja twarz, więc cię zwalniam. i tak - niezadawalający performance, czy też gorsza sytuacja finansowa są wystarczającymi uzasadnieniami.
  • Odpowiedz
  • 6
@Berkel_88 Było to zwykle wypowiedzenie z okresem wypowiedzenia. Jednak od kwietnia 2023 pracodawca musi podać podwód wypowiedzenia, dodatkowo powód musi być uzasadniony i musi być potwierdzony dowodami.
  • Odpowiedz
  • 3
@robertx Tak jak już napisałem.
Od kwietnia 2023 pracodawca jest zobowiązany podać podwód wypowiedzenia nawet na umowie na czas określony. Powód musi być uzasadniony i poparty dowodami ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@Jamniki2: i jeszcze mu za to zapłacisz. Bardzo dobrze że coś takiego istnieje, widać jak wąskie horyzonty masz i jak prosto myślisz. Analogicznie jak bierzesz majstra żeby coś ci w domu zrobił i w trakcie prac coś ci się od widziało to robisz podobnie? Ciekawe czy wtedy też wymyślasz sobie powód z d--y i elo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz