Czas na malutki update sytuacji. 153kg i redukcja trwa nadal i trwać będzie dłużej niż przewidywałem lol. Bo jeszcze jakieś dwa miesiące redukcji przede mną... ze 140kg z hakiem ze mnie zostanie lol (to w samym upper bo nogi bociana). Potem walnie się taki CYKLON że będzie nabite i nie ulane 150-160kg w moment. Bo ulany już być nie zamierzam (tylko nabity). ZA PROSTE JEST NIE BYCIE TŁUSTYM, a im więcej koksu tym jeszcze łatwiej. Moje obawy co do redukcji okazały się NIEUZASADNIONE. Wiadomo lepiej czas poświęcić na budowę siły... ALE, co jak tego nie można zrobić, jak trzeba zająć się innymi rzeczami? Wtedy jest idealny moment na redukcje, i ja w takim momencie jestem. Rehab nogi trwa, na spokojnie, powoli, do tego deadline wyznacza dentysta, gdzieś dopiero pod koniec stycznia będę po wszelkich najcięższych zabiegach. Więc nic innego niż redukcja nie ma sensu do tego czasu, poza tym redukcja to jedyne co mogę naprawdę zrobić porządnie na 100%, bo wystarczy odrobina dyscypliny i tyle, nie jest to tak wymagająca sprawa jak budowanie siły. Trenuje cały czas, codziennie, nie ma o---------a się.
ostrożnie, bo jeszcze z kategorii wagowej 140+ wypadniesz i trzeba będzie startować z chudymi szczurami 125+ ( ͡°͜ʖ͡°)
@S_M_I_T_H: Myślę że jak już skończę redukcję, wejdę na porządny cykl, zacznę normalnie trenować skupiając się na hipertrofii to waga będzie gdzieś w okolicy 150-160kg.
Czyli w sumie można ogłosić wielka zmianę. Koniec z wychwalaniem bebzonów, tłuszczu i grubości
Niech żyją rzeźba i mięśnie! W końcu na dobrą drogę wszedłeś! Xd
@In_thrust_we_trust: Szczerze mówiąc gdyby nie kontuzja nogi szkoda by mi na to było czasu. Bo takie zrzucenie wagi wiąże się ze zmianą dźwigni co już przełoży się negatywnie na boje. Ale skoro mam uwaloną nogę i wypadły siady/ciągi, i będę musiał je odbudować od
Dzisiaj na wadze skromne 158kg, a na sztandze jeszcze skromniejsze 230kg. Ciągle jestem w głębokim deficycie a siła nie spada :) Nie żyłuję teraz wyników (Mój rekord bez pauzy dokładnie tym chwytem to było 240kg przy wadze ~180kg lol). Dzisiaj Wyciskanie wąsko z pauzą na dole i u
Jak wygląda twoja aktywność teraz i ile jesz kcal?
@DywanTv: 7x treningów siłowych w tygodniu ( z czego 6 treningów jest cięższych a jeden obecnie jest lekki) + 7x30min cardio w tygodniu, Jem około 3500-4000kcal dziennie. Makro w stylu 400-500g Białka, 25-30g fatu (liczonego włącznie z fatem z p----i etc), 300g węgli. No plus minus.
co dentysta powiedział jak cię zobaczył? xD i jak odpowiedziałeś mu o swoim hobby?
@pan-bartolomeu-dias: Reakcja zawsze jest taka sama :) Brak słów i uśmiechy. A jak ktoś coś ćwiczył kiedyś, zapyta o wyniki i ja odpowiem to już jest takie tylko "WTF" xD
#mikrokoksy #silownia #strongaf #mirkokoksy
źródło: powerlifters-who-say-they-could-cut-down-and-do-show-any-time
Pobierz@IntruderXXL: ostrożnie, bo jeszcze z kategorii wagowej 140+ wypadniesz i trzeba będzie startować z chudymi szczurami 125+ ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Inozythol: 191cm, ale wiesz to nie będzie forma startowa na scene lol :P
Czyli w sumie można ogłosić wielka zmianę. Koniec z wychwalaniem bebzonów, tłuszczu i grubości
Niech żyją rzeźba i mięśnie! W końcu na dobrą drogę wszedłeś! Xd
@S_M_I_T_H: Myślę że jak już skończę redukcję, wejdę na porządny cykl, zacznę normalnie trenować skupiając się na hipertrofii to waga będzie gdzieś w okolicy 150-160kg.
@In_thrust_we_trust: Szczerze mówiąc gdyby nie kontuzja nogi szkoda by mi na to było czasu. Bo takie zrzucenie wagi wiąże się ze zmianą dźwigni co już przełoży się negatywnie na boje. Ale skoro mam uwaloną nogę i wypadły siady/ciągi, i będę musiał je odbudować od
@spaghetti_galopuje-2: Dobrze, tutaj wrzucałem jakieś łatwe CG bench https://wykop.pl/wpis/78943145/dzisiaj-na-wadze-skromne-158kg-a-na-sztandze-jeszc
@Boleslavic: Widzisz trzeba pomyśleć, bo okazuje się że mam za silną szczękę i dosłownie zjadam własne zęby.
@DywanTv: 7x treningów siłowych w tygodniu ( z czego 6 treningów jest cięższych a jeden obecnie jest lekki) + 7x30min cardio w tygodniu, Jem około 3500-4000kcal dziennie. Makro w stylu 400-500g Białka, 25-30g fatu (liczonego włącznie z fatem z p----i etc), 300g węgli. No plus minus.
@Espance Bardzo proste posiłki nazywają się WPI, 5x70g dziennie = 350g. Resztę białka już samo się nabija z mięsa.
@dziurawy_klapek Dlaczego nie? Mi pasuje jem sobie fajnie, nie męczę się jedzeniem zupełnie.
@IntruderXXL: Wszystko jasne, robisz redukcję żeby się zmieścić na fotel dentystyczny ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@pan-bartolomeu-dias: Reakcja zawsze jest taka sama :) Brak słów i uśmiechy. A jak ktoś coś ćwiczył kiedyś, zapyta o wyniki i ja odpowiem to już jest takie tylko "WTF" xD