Wpis z mikrobloga

Z okazji soboty pytanie do seniorów 8-10 lat expa:
czy bylibyście w stanie zejść z wymagań finansowych/obecnej pensji, gdyby ktoś zaproponował Wam ciekawy projekt, w którym zamiast klepać crudy robilibyście coś nowoczesnego i ciekawego: cloud/devops, AI, pozycja entry-level menedżera, jakaś inna nowa technologia, do której chcielibyście przeskoczyć?
Jeśli tak, to napiszcie w komentarzu, o ile.

#programowanie #pracait #it #programista15k #programista25k

Czy zgodziłbyś się na niższą stawkę, by wejść w coś ciekawszego niż crudy?

• Tak 33.7% (62)
  • Nie 39.1% (72)
  • Kliknąć muszę, bo się uduszę 27.2% (50)

Oddanych głosów: 184

• 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Nie wiem o ile, bo to jeszcze zalezy w co mialbym wejsc. Ale generalnie traktowalbym to jako inwestycja w siebie, ktora zwroci sie za jakis czas. Zawsze mozna przebiedowac na danym stanowisku i potem upomiec sie o podwyzke, albo isc do nowe pracy
  • Odpowiedz
@Romska_Palo_Ul_Laputa: nie jestem w pozycji takiego seniora... ale zakladajac ze wiekszosc tematow materialnych masz obsluzonych i nie masz sklonnosci do wydawania pieniedzy na glupoty to imo jest to mega pomysl zeby nie popasc w jakas depresje itd ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Romska_Palo_Ul_Laputa: Zejść z pensji to raczej nie. Jednak w przeszłości miałem sytuację, że dostałem propozycję która przebijała zarobki o prawie 100%, ale zostałem w starym miejscu za mniejszy hajs. Pracowałem wtedy w firmie rozwijającej swój produkt, było tam fajnie i podobała mi się branża. Wynegocjowałem sobie tym "wypowiedzeniem" pewną podwyżkę, ale wciąż dużo mniej niż mi proponowano w nowym miejscu. Tak wiem, żem frajer, ale wtedy wybrałem "miłość".
  • Odpowiedz
@Romska_Palo_Ul_Laputa: jak najbardziej tak Traktuje to jak robota gdzie w połowie pracuje a w połowie się uczę. Ogólnie jest to czysty zysk w porównaniu z nudniejsza robota za większą kasę. Tylko trzeba się przyłożyć, co jak widzę po komentarzach nie każdy potrafi
  • Odpowiedz
zy bylibyście w stanie zejść z wymagań finansowych/obecnej pensji, gdyby ktoś zaproponował Wam ciekawy projekt, w którym zamiast klepać cru

@Romska_Palo_Ul_Laputa: tak, bo dostanę skilla, który potem mogę rozwijać aby zarabiać więcej.
  • Odpowiedz