Wpis z mikrobloga

Jeśli miód to ...?

@dzieju41: lama? dziwny rebus

najlepiej mieć jakiegoś sprawdzonego pszczelarza, w żadnym wypadku wielkie firmy wystawiające w marketach
  • Odpowiedz
@zimowyporanek: nie wiem gdzie mieszkasz, ale szukaj w pasiekach przydomowych (często tabliczki są "sprzedam miod"), w osiedlowych warzywniakach często stoją słoiki (nie patrz na to ze sie skryztalisowal, podgrzejesz to stanie się plynny). Albo pytaj w sklepach gdzie można kupić artykuły pszczelarskie, tam jak nie będą mieli, to kogoś poleca. Chcesz to mogę podesłać namiar na mojego przszczelarza, ale nie wiem czy sprzedaje wysyłkowo. Musiał byś się sam dopytać
  • Odpowiedz
@dzieju41 ja od kilku lat kupuję na Allegro z pasieki Sienkiewicz, zawsze dobry i dobrze zapakowany (raz upuscilam paczkę i nic sie nie stało), dostałam też dobry miód rzepakowy z Sudeckiej Pasieki M.K. Osieccy, ale nie wiem czy sprzedają na Allegro
  • Odpowiedz
@dzieju41 ja kupuję Boguszyckie Miody. W weekendy mają stoisko na Turzynie, w tej części, gdzie jesr Carrefour.
Na pewno gdzieś jeszcze można ich dostać stacjonarnie. Na Bazarze Smakoszy, pewnie w warzywniakach na Ryneczku Pogodno też.
  • Odpowiedz