Mam toyote camry wersja executive (silnik 2,5 l, 220 km) roczną z przebiegiem poniżej 10k km w #leasing i OC+AC wyceniają mi na od prawie 6k do prawie 20k xD. Serio są takie ceny? O ile jak ubezpieczałem rok temu nową to przełknąłem kwotę ponad 5k (a i tak było taniej niż mam najtańsze oferty teraz) to liczyłem na to, że po roku jednak cena zauważalnie spadnie. Kolega jak miał nowe auto to po roku płacił już sporo mniej. Wtf !? #samochody #ubezpieczenia #ubezpieczenieoc
@LeopoldStuff Ekhm, wczoraj widziałem ten wpis( ͡°͜ʖ͡°). A na serio: sprawdź jakie masz warunki. Ta wycena ze strony czy od agenta? No i masz rzadki model marki lubianej przez złodziei plus duży silnik. Ogólnie to ceny pakietów nie spadają jakoś zauważalnie. Mi w tym roku wyszło jakieś 2 stówki mniej przy utrzymaniu wartości auta.
@LeopoldStuff: za 3L i 360 km BMW g30 540i płacę 11k ( ͡°ʖ̯͡°)
Poprzednio miałem Renault Talisman z 2017 i płacone było 5k za OC+AC z pełnym pakietem (ASO, 0% amortyzacji itp same dobroci).
Toyoty chyba są jednymi z najczęściej kradzionych marek, także raczej norma, że będą sobie więcej liczyć. Do tego lepsza wersja wyposażenia, większy silnik, no to ryzyko wyższe.
Zwykła kawa rozpuszczalna Jacobs 200g kosztuje już 42 zł. Nie tak dawno taka kawa kosztowała max 20 zl. Przecież to się w głowie nie mieści. Za niewiele więcej można kupić dobrej jakości kawę do ekspresu. Jak żyć w tym kraju z dykty i kartonu? #inflacja #pieniadze #ceny
Serio są takie ceny? O ile jak ubezpieczałem rok temu nową to przełknąłem kwotę ponad 5k (a i tak było taniej niż mam najtańsze oferty teraz) to liczyłem na to, że po roku jednak cena zauważalnie spadnie.
Kolega jak miał nowe auto to po roku płacił już sporo mniej.
Wtf !?
#samochody #ubezpieczenia #ubezpieczenieoc
Poprzednio miałem Renault Talisman z 2017 i płacone było 5k za OC+AC z pełnym pakietem (ASO, 0% amortyzacji itp same dobroci).
Toyoty chyba są jednymi z najczęściej kradzionych marek, także raczej norma, że będą sobie więcej liczyć. Do tego lepsza wersja wyposażenia, większy silnik, no to ryzyko wyższe.
Ja mam pakiet