Wpis z mikrobloga

@technojezus: nie znam szczegółów (ile zarabiają/ile wydają i na co) - ale jeśli pytasz czy wydawanie pieniędzy na przyjemności jest dla mnie normalne to odpowiedź brzmi tak. Obydwie skrajności w opisywanej przez Ciebie sytuacji są teoretycznie złe - zarówno rozrzutność i impulsywność finansowa, jak i życie jak asceta o chlebie i wodzie byleby dociułać każdy grosz do puli - z tym, że oni szkodzą tylko sobie. Co z tego?
  • Odpowiedz
@technojezus: uważasz się za oświeconego i lepszego niż zmyśleni ludzie których krytykujesz, ale już z wrzucaniem troll konta które twierdzi że robi trzy etaty jednocześnie jako przykładu nie widzisz problemu xD
  • Odpowiedz
@technojezus niebywale, że ludzie gdzieś mieszkają, bo tam chcą żyć i korzystać z tego, co miasto ogeruje, a nie tylko dla szybkiego dojazdu do kołchozu. Co to za mindset nowoczesnego niewolnika?
  • Odpowiedz
  • 0
@Kremufka2137: chłopie, Ty nadal nie wiesz chyba o czym jest ten wpis.

Jak dla ciebie przy racie 5 tysięcy notoryczne kupowanie p---------w do iPhone’a i jeżdżenie po koncertach oraz jedzenie na mieście, to jest oszczędzanie, to nie moja wina.
  • Odpowiedz
  • 0
@wstanczyk: trzy etaty xDDDDD przecież ona pracuje zdalnie na starcie i dodatkowo opiekuje się zwierzętami oraz udaje korków. Skąd ty wytrzasnąłeś że ona na 3 etaty robi? Od razu 9
  • Odpowiedz
  • 0
@wstanczyk: to są właśnie niewolnicy. Postaw się, a zastaw się. To są tacy sami ludzie jak biedaki, którzy biorą drogie auta i potem ledwo kończą koniec z końcem, ale co mają merca to ich.

Bo przecież logiczne jest, że warto stracić kupę kasy na sam wynajem, zamiast szybciej pójść na swoje
  • Odpowiedz
@technojezus ale to ty tylko postrzegasz ich przez pryzmat zarobków, w ogóle ci do głowy nie przyszło że mogą być z jakimś miejscem związani, bądź chcieć tam żyć z innego powodu. Tylko zarobki praca i to że mogliby więcej zarabiać a nie chcą. Dla mnie to ty jesteś niewolnikiem swojego myślenia i nawet tego nie zauważasz.

Serio, są w życiu istotniejsze kwestie. Obyś się przekonał!
  • Odpowiedz