Wpis z mikrobloga

POWIEDZCIE MI GDZIE SIE MYLĘ

nie udzielałem się tu parę lat a w temacie #kryptowaluty to pewnie do czasów 2019 by się trzeba cofnąć ale aż z ciekawości się zalogowałem bo zawsze warto posłuchać mądrzejszych od siebie

Od razu uprzedzam że nikogo do niczego nie nakłaniam, nie ma tu żadnej zachęty i nie jest to porada inwestycyjna

Tldr na końcu

Więc. Przeglądając w połowie roku giełdy znalazłem 2 krypto #pepe i #pep jedno na binnance drugie na jakiejś podejrzanej giełdzie. Podejrzanej bo nie podobała mi sie graficznie. W jedną włożyłem 3/4 kapitału w drugą resztę. Jedno urosło nie pamiętam ile ale pewnie z 100% drugie spadło o połowę .

Zacząłem wgłębiać w różnicę między pepe z binnance i Pepe z xeggex $pep i wyszło mi na to że $pepe to token zrobiony na eth którego celem jest po prostu być, którego na start była określona ilość (420b?)a drugi $pep jest forkiem #ltc i #dogecoin więc górnicy którzy wydobywają $doge albo ltc pośrednio też kopia $pep, wszyscy którzy chcą mieć walutę muszą ją sami wydobyć albo kupić a nie ma na starcie określonej ilości tokenów jak na eth.
(Ostatnio był wydobyty blok 300000 i był.halving szybkości wydobycia z 125k na 62.5k Pepe) ((Będą jeszcze przy 400, 500 i 600k) Tak jak doge.

Pepe eth market cap prawie 9mld a pep 20 mln !

Pep kosztuje teraz pi razy drzwi 0.00023 więc jeśli marketcap urośnie X10 to wciąż będzie 200mln usd , przy 2mld cena może sięgnąć 2 centów, a przy 20mld to już mamy $0.23. nie realne ? To byłaby waluta na 11 miejscu.

Wszyscy szukają jakiegoś zarobku, dziwnych tokenkw na #ethereum czy #solana (bo chyba też są prawda ? Nie interesowałem się ) ale tu mamy walutę która jest wydobywana, ruszyła w styczniu tego roku, jest na początku swojej drogi, ma przed sobą wejście na listy binnance roobinhooda czy krakena, Ludzie, przypadkiem odkryłem ich discorda nigdy nie używałem wcześniej i co tam się dzieje. Ludzie którzy tym zarządzają wszystko klarownie piszą, dzielą się swoimi pomysłami z tymi, aktywność uczynność jest top. Ta waluta ma wszystko żeby wskoczyć m.in do top 100MC czyli i tak ok. 2mld MC pepe

P.s. nie chwaląc się gdy pep spadł do 0.00005 napisałem post na r/pepecoin w którym poddałem pod wątpliwość czemu nikt nie wykorzystuje okazji (w połowie lipca 24 - możecie sprawdzić) , pisałem że w mojej opinii spokojnie zrobi X6 i myliłem kurde się bo do ATH zrobiło ponad x60.

Powiedzcie mi gdzie się mylę sądząc że aktualnie o wiele atrakcyjniej jest spojrzeć w stronę pep niż pepe.
Aktualnie za 100usd można mieć pewnie z pół miliona pep. Nie duża kwota jak za możliwość dojścia do $0.01

Ja siedzę po jaja w projekcie, nie ruszam się stąd przez parę lat bo ekipa przekonała mnie że wiedza co robią i zaufałem. Wy nie musicie, przedstawiam tylko mój punkt widzenia.

TLDR

JEST PEPE KTORE JEST PEPE ALE INNYM PEPE KTORE MOŻE UROSNAC W C--J ALE NIE MUSI

Jutro odpisze jak ktokolwiek coś skomentuje oprócz " xD"

#altcoin
bylu - POWIEDZCIE MI GDZIE SIE MYLĘ 

nie udzielałem się tu parę lat a w temacie #kry...

źródło: 1000006350

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop
  • 0
@To_The_Moon: zapomniałem że w internecie nie należy spodziewać się merytorycznych dyskusji, ale jakby były jakieś pytania to zapraszam, ewentualnie spojrzeć na r/pepecoin i discorda.
  • Odpowiedz
@bylu:

Aktualnie za 100usd można mieć pewnie z pół miliona pep. Nie duża kwota jak za możliwość dojścia do $0.01

@bylu: XD muniarze w hossie są jak komary w lato, dobrze że też szybko znikają jak zaczyna być chłodno
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@elementarz1: ok, rozumiem że sezon w pełni byle g---o można zrobić na pump and dump. Ale ja nie o takim zarobku. Mówię o projekcie który jest niedowartościowany wciąż mimo zrobienia już x60 . Aktualnie mamy fazę zrzucania worków przez górników, mimo to jest silne wsparcie i ludzie chętnie kupują.

Sam wchodziłem jak było 0.000005 znajomym mówiłem że coś z tego może być chwilę przed wystrzałem z 0.00005 na 0.0003
Teraz
bylu - @elementarz1: ok, rozumiem że sezon w pełni byle g---o można zrobić na pump an...

źródło: 1000006661

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@bylu nie no hodl shitcoina przez parę lat poza hosse mija się z celem. Stracisz wszystko. IMO rok to już będzie za długo.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@Zaid: oczywiście możesz mieć rację. Ja z uwagi na to że już niedługo żaba może mi spłacić hipotekę jestem zajawiony na maksa.
Po prostu chciałem się podzielić informacją że istnieje kuzyn $doge który jest nie dowartościowany. Doge też na a początku szorował po dnie a widzimy co się dzieje obecnie
  • Odpowiedz
spodziewać się merytorycznych dyskusji

@bylu: można, ale na merytoryczne tematu.

Nie mam ochoty pisać poważnie z kimś kto niepoważne traktuje ludzi do których pisze te banialuki.

Gdybyś chociaż wprost powiedział - jest taki shit/scam, jest szansa zarobić i kto wyjdzie wcześniej ten wyrucha tych co zostaną dłużej. To bym mógł wtedy dyskutować bo przynajmniej wiadomo, że traktujesz nasz jako dorosłych ludzi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@bylu: 'zajawiony na maxa', 'hipoteka', 'kuzyn doge'. Ja kolego tylko mam nadzieje, że włożyłeś tam pieniądze które możesz sobie pozwolić stracić.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@Zaid: kolego, o moje finanse się nie musisz martwić, bo kwota którą włożyłem była śmiesznie niska (xxx PLN). I dlatego jestem właśnie zajawiony bo widzę co się dzieje i jaki profit może przynieść.
Teraz pewnie sam bym się bał zaryzykować xx k pln żeby wejść z taką samą siłą
Ale to chyba wie każdy ze trzeba inwestować tyle ile można stracić

Kuzyn doge bo jak można inaczej nazwać kryptowalute która
bylu - @Zaid: kolego, o moje finanse się nie musisz martwić, bo kwota którą włożyłem ...

źródło: 1000006764

Pobierz
  • Odpowiedz
ale w sumie tak możemy powiedzieć o każdej krypto, albo patrząc szerzej o całej giełdzie ? Sprzedać tam gdzie ktoś zostanie na górce.

@bylu: no tak, można tak powiedzieć bo tak jest, jedynie BTC ma fundamenty a reszta to potencjalne scamy.

I o to chodzi, gadamy jak poważni ludzie a nie nawijamy makaron na uszy i traktujemy siebie jak baranki do oskubania.
Oczywiście na scamach też dużo ludzi się dorobiło jak wyszli
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@To_The_Moon: haha dobra dlatego też na wstępie wpisu zaznaczyłem że chce spytać mądrzejszych od siebie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

W każdym razie nie będę mówić innym jak mają żyć , jak mają zarządzać własnym hajsem. jestem tylko sygnalista, zresztą niedoświadczonym xD

Na koniec tylko wrzuta z discorda społeczności

Pozdrawiam cieplutko
bylu - @ToTheMoon: haha dobra dlatego też na wstępie wpisu zaznaczyłem że chce spytać...

źródło: 1000006772

Pobierz
  • Odpowiedz
@bylu: aż mam flashbacki z safemoon z marca 2021 roku, tam też były mobilne portfele, obiecanki, live z Q&A i mase typowych skamerskich zachęt i manipulacji mieszające w głowie i mówiące:

spóźniłeś się na doge i nie zarobiłeś milionów? Teraz masz szanse, po prostu musisz kupić i naganiać z nami innych!! A wszyscy będziemy milionerami!

Niestety milionerami zostali twórcy safemoona (zarobili kilkaset mln $), których później i tak zamknięto (
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@To_The_Moon dzięki, najważniejsze żeby każdy na końcu wyszedł na plus a w którą stronę pójdzie, mniej ważne.

Btw, z safemoon nie miałem nic wspólnego, ale to chyba był token stworzony na bnb? Tak mówi wiki więc nie wiem czy można porównywać z walutą wydobywaną przez górników
  • Odpowiedz