Wpis z mikrobloga

Siema, znajomy ma trochę części a ja szukam coś na swoją pierwszą skrzynkę, wcześniej siedziałem na laptopie, chcę żeby chociaż heroski i minecraft działały, nie gram w nowe tytuły, ostatni nowy to był wiedzmin (premiera 9 lat temu), powiedzcie proszę czy ma to sens i jest rozwojowe czy pochodzi chociaż dwa lata i ile może być warte

proc i9-10850k
plyta z490 gaming x
ram kingston khx 3600c18 64GB
grafika gtx 1660ti
dysk 1TB SSD
zasilacz endorfy 600
obudowa: tak
chłodzenie: jest

#skladamkomputer #pcmasterrace
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

i9-10850k

@Khebib: Wybacz, że na pamięć nie znam ( ͡° ͜ʖ ͡°) Walnąłem się o rok. Może tam pisze i9, ale przegrywa z głupim i5 12 gen.
  • Odpowiedz
@Foxing: Może prościej, nie ważne kiedy wyszedł, to była 4 lata temu najwyższa półka, zestawiona z gtx 1660ti, sklejasz akcję? Nie siej fermentu. To w niczym nie pomaga autorowi.
  • Odpowiedz
@majk3l: bardzo dziękuję, ale czy nawet licząc 2k za taki zestaw to jestem w stanie coś innego dorwać z obudową chłodzeniem zasilaniem itd w zbliżonej cenie a parametrami znacznie przebijającymi?
bo porada typu dołóż 5 tysiaków i coś złożysz to niestety nie skorzystam ;)
  • Odpowiedz
w zbliżonej cenie a parametrami znacznie przebijającymi?

@grzesiekjunior: jeśli podstawowym zasosowaniem będą gry to zdecydowanie warto pójść w nowy, współczesny zestaw.

Napisz jaki masz budżet i wymagania, a polecimy odpowiedni zestaw, który jednocześnie nie zadłuży cię w zakładzie energetycznym.
  • Odpowiedz