Cześć, jade jutro ogladac Jeepa Cherokee KJ tyle ze z napędem part time, a nie full time. #jeep 3,7l V6 z automatem
Pytanie - czy jezdzac glownie po miescie, z zamiarem czasem wyskoczenia w teren, dużo strace wybierajac naped part time zamiast full? Wiem ze full lepszy, lepiej coś mieć niż nie mieć, jednak w okolicy mam wydaje sie ladny egzemplarz tyle że z tym napędem... i tak sie zastanawiam :P czy brać czy nie #jeep #samochodyterenowe #samochodyt
@stary_grat mniej pali ale nie jeździ się nim na asfalcie. Czyli jak raptem wjedziesz na lód to możesz walnąć boka. Chociaż pewnie masz tam już jakieś ESP ABS czy inne wynalazki więc może tak bokami nie stawia jak mój z 91 roku :):) Nie wiem jak w tych. U mnie muszę się zatrzymać żeby zapiąć przód.
@DeVaK: @DeVaK: cholera jednak zmiana... pogadalem z gosciem i sie okazuje ze jednak tam jest Full Time w tym KJ. Takze chyba bedzie dobrze. cos doradzacie czemu sie mam bardziej przyjrzec przy oględzinach?
@abc3: nie byłem, skutecznie mnie kolega z poprzedniego wpisu zniechęcił, pozniej jeszcze na grupce WJ pytalem to typ co ma WJ-ta z każdym silnikiem, czyli chyba z 4 auta, powiedzial ze w dzisiejszych
@stary_grat bez klikania w link. Ramy tam nie ma bo to z tego co pamiętam samonośne. Dobrze oglądaj spod, szukaj korozji. Ciężko ją wyplenić. Kupuj rozsądkiem a nie oczami. Mówi Ci to ktoś kto kupił oczami a potem 2 razy tyle za ile kupił samochód wsadził w naprawy. Dalej nie jest dobrze i już nigdy nie będzie. Sprawdź napędy czy nie rypią, pojedźcie na trawę czy błotko. Reduktor jest głośniejszy i
@DeVaK ciekawe czemu tak mało zdjęć. Albo mi się nie wyświetlają. Może boku nie ma :) ogólnie jeepy mają problem z korozją, elektroniką i czujnikami. Ale to tylko zdanie cumpla który ma ich chyba ze 4. Ja Suzuki katuje jedynie. W stanach są traktowane jako kombiaki i bulwarowe wozidla, u nas się tylko z katowaniem i błotem kojarzą.
@abc3: https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/ford-explorer-fordzik-explorer-4x4-lpg-ohv-automat-5-biegow-hak-3-5-t-zadbany-ID6GiUrA.html tutaj link do explorera, ogolnie auto znane w mało licznej grupce explorerarzy, auto dbane 10 lat przez jednego wlasciciela, troche tam porobił patentów (pompowane tylne poduszki, odpinianie przedniego napędu z przycisku) co mnie zniechęca, ale ponoc stan bardzo dobry. ja jaki minus widze to że jednak auto za 28k a wyglada jakby był za 5zł. nie podoba mi sie jego d--a strasznie. ale poza tym same plusy. najlepszy
@stary_grat: Znasz ten kanał? https://www.youtube.com/@mk9737/videos Jeśli nie, to masz co robić tego wieczora. Przewiń sobie w dół, aż trafisz na filmy z WJ. Gość fajnie opisuje jak to kupił fajną okazję i to co się później okazało. Teraz jeździ commanderem i jest zadowolony.
W terenwizji też chwalili KJ, ale to takie kobiece autko.
@abc3: poogladam, dzieki, ale juz widze po miniaturkach że raczej walka z WJ niż przyjemność z jazdy xD boże dlaczego ten cud designu musi być jednocześnie po prostu awaryjny. mnie KJ też się średnio podoba, może i brzydki i suvowaty za to ma c--j wie czemu tak wysoką kabinę że magik w cylindrze tam wejdzie. jednak jak się chce Jeepa to nie jest to taki zły wybór... tak sobie tłumacze.
@abc3: w sumie patrze to ten KJ ma skrzynie 42RLE, a to jest powód dla ktorego wszyscy odradzaja jednak isc we wranglera. ten ma 290k nabite na liczniku a na forach pisza ze w tych okolicach +/- jest koniec skrzyni biegow xd
@abc3: tak mi się wydaje przynajmniej, wole nie ryzykować i nie sprawdzać. byłem dzisiaj pierwszy raz tego typu auto zobaczyc, przejechać się i kurde. spodobał mi sie ten explorer. wlasciciel go ma 10 lat, troche polepiony wiec nie gra mi cena jaka chce za niego ale mysle. no i ciezko odpala po chwili przerwy, moze pompa paliwa. a cena stała i wysoka. kurcze :)
@stary_grat: Tak o nim myślałem czytając opis. Wiadomo, że najlepiej gdy przypomina fabrykę. Anyway, widzę że masz rozrzut co do modeli. Szukaj to co Ci się podoba, z tego co piszesz to WJ, a wyjeżdżasz z jakimiś kundlami KJ ;))) Kilka lat temu jak szukałem to dużo było sprowadzonych ze Szwajcarii, był wybór. Nie wiem jak teraz, ale raczej nie wziąłbym krajowego ulepa z niespodziankami. Wolałbym szwajcara z niespodziankami.
Pytanie - czy jezdzac glownie po miescie, z zamiarem czasem wyskoczenia w teren, dużo strace wybierajac naped part time zamiast full? Wiem ze full lepszy, lepiej coś mieć niż nie mieć, jednak w okolicy mam wydaje sie ladny egzemplarz tyle że z tym napędem... i tak sie zastanawiam :P czy brać czy nie #jeep #samochodyterenowe #samochodyt
źródło: J-0202-2000x1200
PobierzNie wiem jak w tych. U mnie muszę się zatrzymać żeby zapiąć przód.
@abc3: nie byłem, skutecznie mnie kolega z poprzedniego wpisu zniechęcił, pozniej jeszcze na grupce WJ pytalem to typ co ma WJ-ta z każdym silnikiem, czyli chyba z 4 auta, powiedzial ze w dzisiejszych
KJ jak dla mnie mały, spać się nie da :)
Przewiń sobie w dół, aż trafisz na filmy z WJ. Gość fajnie opisuje jak to kupił fajną okazję i to co się później okazało. Teraz jeździ commanderem i jest zadowolony.
W terenwizji też chwalili KJ, ale to takie kobiece autko.
mnie KJ też się średnio podoba, może i brzydki i suvowaty za to ma c--j wie czemu tak wysoką kabinę że magik w cylindrze tam wejdzie. jednak jak się chce Jeepa to nie jest to taki zły wybór... tak sobie tłumacze.
Myślisz że to może być powód sprzedaży? No, może być. Tak czy siak, zawsze coś będzie do roboty. Byle blacharka była w miarę zdrowa.
Kilka lat temu jak szukałem to dużo było sprowadzonych ze Szwajcarii, był wybór. Nie wiem jak teraz, ale raczej nie wziąłbym krajowego ulepa z niespodziankami. Wolałbym szwajcara z niespodziankami.