Aktywne Wpisy

youngP +163
jestem tak stary ze pamietam czery kołk ale nikt mi nie pogratulował bo jestem stary

źródło: f8630047b3e707bcdd604557a53ff66716a8bce28921aa236de3b00271eb740c
Pobierz
Larsberg +6
"Najpierw zabił menela a teraz youtubera."
Nie no bez przesady Mirasy. Kiszak nikogo nie zabił. On pozwolił mu "żyć" w internecie. Gdyby nie zasięgi Kiszaka to nikt by nawet nie wiedział o istnieniu tego gościa. Kowala zabiła jego własna psychika a te strimy które prowadził i widownia którą zyskał to go wręcz utrzymywały przy życiu takie mam wrażenie.
Ogarnijcie się trochę z tym jechaniem Rumuna.
#
Nie no bez przesady Mirasy. Kiszak nikogo nie zabił. On pozwolił mu "żyć" w internecie. Gdyby nie zasięgi Kiszaka to nikt by nawet nie wiedział o istnieniu tego gościa. Kowala zabiła jego własna psychika a te strimy które prowadził i widownia którą zyskał to go wręcz utrzymywały przy życiu takie mam wrażenie.
Ogarnijcie się trochę z tym jechaniem Rumuna.
#

źródło: IMG_2376
Pobierz
Obłąkani samochodziarze obwiniają pieszych. Ich zdaniem to kierowca powinien mieć pierwszeństwo. Są komentarze o nawiązywaniu kontaktu wzrokowego z kierowcą przed wejściem na pasy po ciemku i żale, że po zmroku nie widać pieszego. Jeździjcie wolniej to zobaczycie obłąkańcy!
#patologiazmiasta #wypadek #takaprawda #samochodoza #takasytuacja
źródło: temp_file3201375835518425301
PobierzNiestety ta śmierć to konsekwencja dawania pieszym pierwszeństwa na pasach.
Z jednej strony rozumiem...bo ma to dać im TEORETYCZNE bezpieczeństwo.
A z drugiej strony uczy pierwszych BEZMYŚLNOŚCI.
@cwlmod: Czytasz czasami co piszesz? Ano piszesz, że percepcja jest ograniczona. A czy nie ma w przepisach, że powinniśmy dostosować prędkość do warunków jazdy i zachować szczególną ostrożność przy przejściach? No bo teraz piszesz według logiki "no wiem, że nic nie widzę ale c--j, z---------m normalnie, jak coś to pieszego wina".
Chłopie, ogarnij się, bądź egoistą i myśl tylko o sobie.
@pan-bartolomeu-dias: Ale dla debili ktorzy twierdza ze w srodku nocy typ ubrany caly na czarno, ktory wbiega na nieoswietlone przejscie zza krzaka nie jest niczemu winny, i kierowca powinien w ogole wysiasc i pchac samochod, zasugerowanie ze pieszy rowniez powinien w minimalnym stopniu zadbac o swoje bezpieczenstwo, np rozgladajac sie albo
Jeżdżę przepisowo..od 2 dekad.. mam dobry wzrok.. i co? W poprzednim roku ubrana na czarno smarkula weszła mi pod
@Krupier: Ja natomiast uważam, że źle się stało że wmówiono pieszym, że przejście jest dla nich równie bezpieczne jak chodnik. No ale skoro wmówiono, to jadąc autem trzeba uważać i ich oczywiście nie potrącać. Uważam, że powinno być u nas podobnie jak w Niemczech, gdzie zrozumiano, że należy unikać wchodzenia na jezdnię
@markhausen: wow skąd w ogóle takie założenie? Byłeś na miejscu wypadku? Widziałeś jak ta kobieta wskoczyła przed maskę?
@cwlmod: tumanie, murzyni sami sprzedawali swoich. jak sie nie dalo to zabijali. ten tekst pazury to kompletna bzdura.
@Palestyn o wtedy to by nie było pomiłuj tylko wyzywanie od zwyroli.
Zgoda, tylko
Weź też pod uwagę że zdarzają się sytuacje losowe które mogą wpłynąć na widoczność. Wystarczy że z naprzeciwka będzie jechał ktoś z długimi lub źle wyregulowanymi światłami i chwilowo widoczność pieszego jest jeszcze gorsza.
@WielkiNos jasne, że Ci panowie są winni, chociażby tego, że nie udzielili pomocy i uciekli.
Natomiast w----------e się na pasy bez upewnienia się, że kierowca się zatrzymuje jest po prostu głupie.
Pieszy w nocy widzi światła z daleka, natomiast jadąc autem pieszego możesz zobaczyć relatywnie późno jeśli oświetlenie jest słabe.
Ale nawet trzeba się liczyć z tym, że ktoś kto jedzie autem
@markhausen: co się tak p------------e do tego pierwszeństwa jak ludzie od zawsze łazili nie patrząc gdzie xD ilość ofiar na przejściach spada. M.in dzięki temu pierwszeństwu kierowcy zachowują większą ostrożność ale w zachowaniu ludzi nie ma specjalnej zmiany od X lat. Są tacy co się oglądają i cielaki idące na oślep. Spotkasz takich nawet w sklepowej alejce.
Nie wiem czy to bezgraniczna wiara w "pierwszeństwo", przeświadczenie "mnie to nie dotyczy" czy po prostu bezmyślność.
Za każdym jeb.anym razem przechodząc przez pasy czekam aż fura widocznie zwolni lub się zatrzyma. W pi.ździe mam moje pierwszeństwo jeśli za kółkiem jest pijak, albo ci.pa wpatrzona w telefon albo ktoś myślami zupełnie w innym miejscu.
A za ucieczkę z miejsca wypadku obligatoryjnie powinna