Wpis z mikrobloga

3 facetów jechało po zmroku przez wieś Błonie niedaleko Warszawy. Wjechali w znajdująca się na pasach 22 letnią kobietę w ciąży. Uciekli nie udzielając jej pomocy. Auto ukryli w garażu. Kobieta i dziecko zmarli w szpitalu.

Obłąkani samochodziarze obwiniają pieszych. Ich zdaniem to kierowca powinien mieć pierwszeństwo. Są komentarze o nawiązywaniu kontaktu wzrokowego z kierowcą przed wejściem na pasy po ciemku i żale, że po zmroku nie widać pieszego. Jeździjcie wolniej to zobaczycie obłąkańcy!

#patologiazmiasta #wypadek #takaprawda #samochodoza #takasytuacja
WielkiNos - 3 facetów jechało po zmroku przez wieś Błonie niedaleko Warszawy. Wjechal...

źródło: temp_file3201375835518425301

Pobierz
  • 395
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@WielkiNos Ty jesteś obłąkanym przegrywem życiowym jeśli nie dorobiłeś się samochodu i nie rozumiesz jakie są ograniczenia w percepcji kierowcy.

Przede wszystkim twój mózg nie może pojąć że żeby dać się potrącić na przejściu to trzeba się wybitnie postarać. Tacy ludzie to jak ci murzyni z chłopaki nie płaczą, co nie potrafią s-------ć przed siatką na własnym podwórku xD

Nie będę zwalniał bardziej niż trzeba, a jak mi wjedziesz pod koła
  • Odpowiedz
@WielkiNos widać że autem nie jeździsz xD szczególnie po nocy to by może naszła cię jakaś refleksja.
TAK, nie widać pieszych po zmroku, tym bardziej przy braku oświetlenia drogi lub słabym oświetleniu LEDowym, szczególnie jak pada deszcz.
TAK, pieszy ma pierwszeństwo na pasach, ale co z tego jak kierowca może go nie zauważyć.
Więc dla swojego dobra warto stanąć przed pasami i poczekać czy samochód hamuje, a nie wskakiwać przed maskę
  • Odpowiedz
  • 106
TAK, nie widać pieszych po zmroku, tym bardziej przy braku oświetlenia drogi lub słabym oświetleniu LEDowym, szczególnie jak pada deszcz.

@markhausen jeździj wolniej to zobaczysz ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@magdalena-gaska: Zdefiniuj z-----------e, bo według OP to byłaby normalna jazda po ulicy, ale on oczekuje, że przy każym przejściu trzeba się zatrzymać, wyjść z auta i sprawdzić czy na pewno nikogo nie ma.
  • Odpowiedz
@WielkiNos: Ja tylko stwierdzam fakty, a to ty się zesrałeś, bo ze względu na umysłowe ograniczenia nie jesteś w stanie zdać prawka xD

Nie masz pierwszeństwa na przejściu i masz się słuchać do tej zasady lemingu albo daj się potrącić i bądź kaleką klepiącym biede xD
  • Odpowiedz
  • 133
@cwlmod: masz zwolnić na tyle by być pewnym że nikogo na przejściu nie ma - tak ciężko to zrozumieć? Tak samo jak przed skrzyżowaniem na którym nie masz pierwszeństwa
  • Odpowiedz
@typ53B: Buahaha co za idiotyczny artykuł. W sumie nie powinno mnie to dziwić xD

BTW Mieszkałem przez 3 miesiące w nowej iwicznej. Dojazd do domu był prze-tragiczny. Progów nawalone co 150 metrów, ulica wąska, a chodniki ledwo mają 1.5 metra. Autobus jeździł w głąb Iwicznej raz na pół godziny i dojazd zbiorkomem był bezsensowny. Stałem w korkach na puławskiej jak wszyscy bo inaczej się nie dało.

A tutaj to już szczyt idiotyzmu -
  • Odpowiedz
@roonie: Czy ktoś jest na przejściu to widać zawsze, ale jak pieszy wchodzi na przejście gdy jadę to jest jego wina ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@WielkiNos Nie masz prawka, bo jesteś zbyt ciemny by ogarnać coś takiego jak przepisy i zasady bezpiecznego poruszania się xD

Przecież ty teorii byś nie zdał po tym co tutaj napisałeś xD
  • Odpowiedz