Wpis z mikrobloga

Oryginalny Mass Effect miał chyba polski dubbing, a jak sytuacja wygląda w tej wersji Legendary Edition? Na Steam zaznaczone tylko polskie napisy. To w ogóle wyświetla się jako jeden produkt w bibliotece czy trzy osobne? Przyznam, że promka na Steam kusi ale nie wiem czy warto xd

#kiciochpyta #steam #masseffect #pcmasterrace
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

W Bibliotece steama wyświetla się jako jeden produkt. Odpalasz launcher i tam są trzy części do wyboru. Jak najbardziej warto, dubbing jest taki sam jak w oryginale, dlatego sens ma jedynie gra z polskimi napisami. Ale wszystkie* DLC są w komplecie, wszystkie mają napisy, nie tak jak było z oryginałem, że niektórych nie przetłumaczono.
  • Odpowiedz
@tragerus grałeś? Bo ja grałem z 2 lata temu i jestem prawie pewien, że handlarz cieni jak i inne dlc miały polskie napisy.

Informacja o "niektórych zadaniach po angielsku" odnosi się tylko do dubbingu.
  • Odpowiedz
@Medonix grałem cała 2 część po angielsku bo nie będę się użerał z crashami i brakiem dialogów. Nie prawda bo me3 nie ma takiego komunikatu a dubbingu nie ma czyli problem jest ogólnie z tłumaczeniem me2
  • Odpowiedz
@tragerus nie rozumiem czemu sie wypowiadasz skoro nie wiesz i nie grałeś.

Ja grałem i nawet teraz sprawdziłem na youtube, dwójka tak jak @Duddkov napisał dostała w edycji legendarnej spolszczone napisy dodatków. Dubbing dalej w dodatkach jest angielski ale napisy są polskie. Oczywiście najlepiej grac z angielskim dubbingiem.

A mass effect 3 nie ma komunikatu bo właśnie nie ma dubbingu, wszystko w 3 ma napisy więc po co komunikat o
  • Odpowiedz
@iErdo podsumowując ogólnie jezeli chodzi o wersje językową jest tak samo jak w oryginale albo lepiej, wszystko ma polskie napisy a prócz tego:

-jedynka ma pełny dubbing i to dość dobry, zrobiony przez cdprojekt

-dwójka ma dubbing tylko do podstawowej wersji zrobiony przez ea, jest lekko mówiąc ujowy, część postaci ma inne głosy niż w jedynce a dodatki mają tylko angielskie głosy, w legendarnej dodali chociaż napisy do dlc więc chyba
  • Odpowiedz
@Medonix niżej jakiś typ pisal że w 2 części przynajmniej arrival nie został spolszczony i ma błędy podczas dialogów a kolejny wstawił zdjęcie z błędem
  • Odpowiedz
@iErdo ogrywałem wszystkie części z czego 1 pełna po polsku w którym przez to nie było dwóch dodatków areny i własnego mieszkania dwojke pełna po angielsku z przyzwyczajenia do starszych wersji bo wersję przed odświeżeniem nie miały pełnego spolszczenia a trójka po angielsku z pl napisami która już była kompletna, zejdź niżej na tagu i poczytaj co ludzie wstawiają
  • Odpowiedz
@tragerus: Ostatnio ogrywałem to wiem. W ME:LE nie ma dodatku z tą Areną( to mieszkanie, o którym mówisz jest właśnie częścią tego dodatku), ale to nie jest problem bo ten dodatek nie ma praktycznie treści, drugi dodatek "Bring Down The Sky" jest przetłumaczony, tak samo jak wszystko inne(oczywiście mówię o napisach).

Problem z dwójką jest taki, że niektóre dodatki nie miały nigdy nagranych polskich głosów, więc nie mogli wziąć oryginalnego
  • Odpowiedz