Wpis z mikrobloga

Witam,
Już któryś raz zostałem strąbiony i to przez nie jeden samochód stojący za mną, na takim oto skrzyżowaniu jak na obrazku.
Przejechał tramwaj a ja chiciałem skręcić w prawo przecinając tory tramwajowe. Gdy zmieniło się światło na sygnalizatorze z czerwonego na żółte migające zacząłem ruszać ale zobaczyłem kolejny tramwaj dojeżdzający do przejazdu. Więc zatrzymałem się mimo że żółte nadal migało ( ps. sygnalizacji tramwajowej z miejsca w którym stałem nie widać ). Tramwaj zwolnił i pewnie jak dostał odpowiednie światło ruszył dalej, a dla mnie znowu wróciło czerwone na sygnalizatorze.
Jako że człowiek uczy się całe życie: czy ja coś robię źle?
Przecież zielonego nie tam dla mnie nie ma, to czemu miałbym się pchać przed dojezdzający czy nawet stojący tramwaj na żółtym migającym?

Miejsce:

https://www.google.com/maps/@50.0810754,19.8914512,3a,75y,136.55h,83.41t/data=!3m7!1e1!3m5!1skkw9hu4neC8Njip6-KpgNg!2e0!6shttps:%2F%2Fstreetviewpixels-pa.googleapis.com%2Fv1%2Fthumbnail%3Fcb_client%3Dmaps_sv.tactile%26w%3D900%26h%3D600%26pitch%3D6.592971861765662%26panoid%3Dkkw9hu4neC8Njip6-KpgNg%26yaw%3D136.55056640845362!7i16384!8i8192?hl=pl&entry=ttu&g_ep=EgoyMDI0MTEyNC4xIKXMDSoASAFQAw%3D%3D

#motoryzacja #samochody #jazda #ruch #polskiedrogi #prawojazdy
wdlpl - Witam, 
Już któryś raz zostałem strąbiony i to przez nie jeden samochód stoją...

źródło: image

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wdlpl: kwestia oceny sytuacji, jeden by zdążył, inny by nie zdążył i wolał zostać, a inny by nie zdążył ale pojechał jak debil. Nie ma co się spinać, bezpieczeństwo jest ważniejsze niż jakaś ameba
  • Odpowiedz
@wdlpl: Widocznie był czas żeby przejechać. Wyciągnij wnioski i jeździj dalej. Ten sygnał dźwiękowy spowodował u ciebie analizę sytuacji, więc cel został osiągnięty
  • Odpowiedz
@wdlpl: olej ludzi piszacych, ze byl czas i nie zwracaj uwagi na trąbiących. Jezeli uwazasz, ze bys nie zdazyl, to bys pewnie nie zdazyl. Zreszta takie przejazdy to nie wyscigi przed tramwajem, nic sie nie stanie jak ktos poczeka 30sek. Zrobiles jak trzeba, poczekales, rozejrzales sie, pomyslales i stwierdziles, ze nie warto ladowac sie pod tramwaj i lepiej poczekac.
  • Odpowiedz