Aktywne Wpisy
static_blue +45
#kosmos #astronomia ktoś widział ten rozbłysk przed chwilą. Jestem w okolicach Łodzi na S14, kierunek mniej więcej północny zachód?
MistrzKowalski +65
Polscy janusze biznesu to mnie r-----------ą ( ͡° ͜ʖ ͡°) wiedział janusz 2 miesiące wcześniej, że pracownik ma zaplanowany urlop na dwa tygodnie grudnia i nie będzie nikogo do obsługi maszyny, to przyjął zlecenia i cofnął pracownikowi urlop, a teraz jest w-------y, bo mu pracownik przyniósł fakturę za wyjazd (2500 zł) i od wtorku jest pracownik na zwolnieniu 3 tygodnie. A w nowym roku nie będzie miał pracownika
Podoba mi się Subaru Tribeca po lifcie.
Mireczki, czy to dobry pomysł czy omijać z daleka?
wiem, że duży silnik
wiem, że będzie sporo palił
wiem, też że przyjmuje podtlenek gazotu
Widzę, że są 2 silniki 3.0 z pośrednim i 3.6 z bezpośrednim wtryskiem.
Który lepszy(pomijajac koszt instalacji LPG)?
Chce kupić samochód, którym sprawnie gdzieś dalej pojedziemy i będziemy mogli zabrać trochę tobołów, rowery itd, na codzień raczej będę pokonywał nim małe dystanse lub wcale. Jako daily mamy Octavię, która jest dość oszczędna także bardziej paliwożerny samochód mnie nie przeraża.
#motoryzacja #samochody #subaru
@frotto_chustka: a skąd sobie do niego części weźmiesz?
Ogólnie 3.6 jest lepszą wersją 3.0, w zasadzie pod każdym względem. Poliftowa tribeca miała tylko 3.6 z tego co pamiętam.
Z wad: cewki potrafią zdechnąć, ale to dość tania sprawa.
Z droższych to regulacja luzów zaworowych, bo jest na szklankach i trzeba wyjąć silnik, parę tysięcy kosztuje.
Tribeca to bliski ale bardziej wgzotyczny brat Outbacka, z którego jestem bardzo zadowolony. Jak nie
Ze Stanów :P Albo z ASO, czyli też ze Stanów, ale z fakturką i gwarancją. Ceny wcale nie są bardzo odstraszające.
Ale to zależy od szczęścia trochę. Zdarzało się, że zeszło 4 tygodnie, zdarzało się, że tydzień.
Raz miałem farta i okazało się, że jeden grat był przypadkiem w Subaru w Szwecji i przyszło w trzy dni. Ktoś zamówił i nie odebrał, a wychodzi na to, że mają jakiś wspólny system zamówień.
By cewki wymienić to trzeba taki trochę tygrysi chwyt znać. Szklanki to zaraz po zakupie wymieniać. I od dołu obejrzeć.
@frotto_chustka: A znalazles kogos kto montuje? Bo ja jak kupowalem H4 kilka lat temu to niby byl ktos kto montuje, ale teraz juz go nie ma.
@frotto_chustka: Outback jest mniej wiecej takiej samej wysokosci, forester 4 jest wyzszy.