Wpis z mikrobloga

@dixtel 17000 (wklad wlasny) + 49204 (wykup) + 60*2511 (raty miesieczne) - to sumuje sie do 216 netto/267 brutto.

Chyba, że nie bierzesz pod uwagę wykupu, ale to aż szkoda kasy na niewykupowanie, bo wykup nie jest jakiś gigantyczny.

Jeżeli płacisz 165k netto/200k brutto za toyote, którą będziesz używal 5 lat i po 5 latach nie masz nic to w ogóle tragiczny deal według mnie. Wywalasz 2750 zł netto miesiecznie przez
  • Odpowiedz
@dixtel to wydaje mi sie Mireczku, że lepiej będzie jak pójdziesz bezpośrednio do toyoty i popytasz w salonie i ew. leasing weźmisz albo od nich albo od @OptiFinance. Jestem przekonany, że wyjdzie o wiele taniej.
  • Odpowiedz
@dixtel: Tak wyjdzie kalkulacja z obligo GAP. Ale jak napisał @joffie warto podbić do ASO i tam zapytać o ofertę. Co do firmy to fakt, zrobili rebranding, to od zawsze była grupa OLX. Czy legit - to ciężko mi powiedzieć. Podpisywali normalne umowy leasingowe, ale sprzedawali kompleksowo auto, ubezpieczenie, finansowanie. Ja rozpatruje wszystko na oddzielnych płaszczyznach i każdą analizuje oddzielnie. Może wydawać się bardziej skomplikowane, ale w zdecydowanej większości
OptiFinance - @dixtel: Tak wyjdzie kalkulacja z obligo GAP. Ale jak napisał @joffie w...

źródło: obraz_2024-12-05_122952078

Pobierz
  • Odpowiedz