Wpis z mikrobloga

Jakaś rada na szybkie znalezienie #praca bez dzwonienia gdziekolwiek i wychodzenia na debila będąc aspołecznym #przegryw?
Chodzi, by wysłać CVkę i dostać telefon "Panie Anon, jutro zapraszam pana do #kolchoz"

Wymagań nie mam żadnych, nie chcę żadnych benefitów, dodatków etc. tylko cywilizowane 8h na rano, w ostateczności 12h na #ochrona. Bez żadnych #multisport, #obiad za 1zł itd., byle przyjść na zmianę, odbębnić co trzeba te 8h i s--------ć

Pieprzony #amazon i 5 #nocka w tygodniu to za dużo dla mnie, tym bardziej w systemie, gdzie dojeżdzasz autobusem roboczym za miasto i zawsze mogą Ci powiedzieć "zmiana grafiku, wracaj do domu" a powrót musisz se ogarnąć sam, bo nie możesz zostać w #kolchoz, gdy nie robisz...

#szukaniepracy #szukampracy #praca #pracbaza #kolchoz #amazon
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@vieniasn no bez przesady, ja też upraszczam pisząc "wysyłasz CV i masz jutro robotę", a bardziej mam na myśli to, by nie przechodzić procesu wysyłania 2137 CV, na które odpowiedzi dostajesz 30, czego 7 to będzie "odezwiemy się", a reszta będzie odrzuceniem

By nie było, szukam na stanowiska bez większych wymagań typu magazynier, serwis sprzątający czy nawet kasjer, a nie na jakiegoś technika wystrzeliwania prototypowych rakiet SpaceX
  • Odpowiedz
@vieniasn mannpower... Cudowni byli, robotą w parę dni (zajęło to ok. tygodnia bo po prostu szukałem czegoś, co mi się dopasuje pod jedno pół etatu, by dobić pełen)

Ukrywali przez tydzień to, że mnie zwalniają by po okresie wypowiedzenia powiedzieć "ale wypowiedzenie dostał pan tydzień temu"
  • Odpowiedz
@JuanPablitoSegundo_2137:

Jako były pracownik wypowiem się.

Po pierwsze - w Amazonie robi się 4 dni w tygodniu po 10 godzin, więc nie mogłeś mieć pięciu nocek z rzędu.
Po drugie - jak najbardziej możesz zostać i posiedzieć na kantynie, nikt Cię stamtąd nie przegoni.
Po trzecie - jeśli nie masz uprawnień na wózki widłowe, to szanuj tę robotę, w innych firmach będziesz miał dużo gorzej. Z drugiej strony - jeśli
  • Odpowiedz
@PepeChad teraz miałem kolejne 4 dni (byłby 5 ale zrobiłem switch, bo robię jeszcze w jednej firmie, gdzie się trzymam tylko po to, by mieć gdzie wrócić w razie W i potrzebowałem się tam pojawić teraz, a miałem nockę za nocką i na 15:30 do 19 nie było szans bym się pojawił)
  • Odpowiedz