Aktywne Wpisy
DrFaithless +3
Jaki ostatnio widzieliście film, który zrobił na was największe wrażenie? I nie mówię tutaj o jakichś absolutnych klasykach jak Ojciec Chrzestny, tylko chodzi mi o coś spoza głównego nurtu
GamereQ +26
Grzegorz Braun i jego gaśniczaki to największy rak 21 wiecznej Polski.
To są te kuce sprzed 10-15 lat które wychowywały się wyobcowane z kontaktu z rówieśnikami.
Teraz lata zgromadzonej frustracji i niskiego ilorazu inteligencji stworzyły grupę łatwych do manipulacji jednostek, które dla chwili inkluzywności zrzekną się honoru i szacunku człowieka.
To są te kuce sprzed 10-15 lat które wychowywały się wyobcowane z kontaktu z rówieśnikami.
Teraz lata zgromadzonej frustracji i niskiego ilorazu inteligencji stworzyły grupę łatwych do manipulacji jednostek, które dla chwili inkluzywności zrzekną się honoru i szacunku człowieka.
#czarnyhumor #covid19 #heheszki
Normalne przeziębienie
@Amvl: tylko kurcze dziwne że zgonów na sam Covid jest podejrzenie mało, a zgonów z innych przyczyn (odwołane operacje, ludzie którzy nie chodzili w tym czasie do lekarza się diagnozować, opóźnienie w leczeniu jak ktoś z zawałem czekał na negatywny wynik testu Covid) - podejrzanie dużo ( ͡º ͜ʖ͡º)
Porównaj obrazki i sam dojdź do mądrych wniosków. Szczególnie tabelka bez chorób współistniejących,
Co to za strona? Można prosić linka?
@Atreyu: Dzieki ze mi przypomniałeś że mam wziąć boosterka, w końcu trzeba ufać nauce!
@MagicznaRuda: w sensie Ty dalej twierdzisz, że to covid był powodem tych zgonów, a nie lockdown?
2/3 osób po 60 ma choroby przewlekłe. (źródło: https://www.rynekzdrowia.pl/Polityka-zdrowotna/98-mln-porad-lekarskich-dla-seniorow-rocznie-Jakie-statystyki-za-czas-pandemii,239633,14.html)
Skoro twoim zdaniem ludzie umierali na "inne choroby, bo nie mogli się dostać do lekarza/szpitala" to dlaczego wzrost zgonów wystąpił przede wszystkim
@Amvl: No tak. Tylko przychodnie i szpitale pozamykane.
Komentarz usunięty przez autora
Warto wierzyć liczbom, a nie filmikom z żółtymi napisami.
źródło: https://www.gov.pl/web/zdrowie/raport-o-zgonach-w-polsce-w-2020-r#:~:text=W%202020%20roku%20wzgl%C4%99dem%202019,62%20tys.