Radiolog - Zarabiam 400k USD po podatkach. Mam 34 lata i pracuję przez tydzień w nocy, a potem dostaję dwa tygodnie wolnego. Pracuję 18 tygodni w roku.
Powtarzam jeszcze raz, ale to jeszcze raz. Żaden programista nie ma podjazdu do lekarza, nawet w Polsce. Więc skończcie porównywać te dwa zawody. O stabilności pracy także możecie zapomnieć, bo w kontraktornii na b2b w projekcie w którym możesz w każdej chwili wylecieć z hukiem nie wspomnę.
@Ksiega_dusz no dobrze ale tacy lekarze nie chwalą się wynagrodzeniami i dbają o swój rynek a w it bandę p----------h kretynow się naładowało i zatopili statek.
@Ksiega_dusz: Roznica jest taka, ze lekarz lekarzowi nierowny, bo jest jakis rodzinny ktory moze zostac zastapiony przez druida, a jest taki radiolog czy chirurg ktorego nikt nie zastapi
@An-Dagda: U mnie w POZ jest lekarka rodzinna 72 lata, która przyjmuje już tam grubo ponad 30 lat na pewno, bo zna mnie od noworodka. Myślisz, że ona się dokształca po pracy i robi algorytmy jak programiści? Myślisz że oni się boją zastąpienia? W Polsce jest taki deficyt lekarzy, że spokojnie znalazłaby kolejną pracę.
swoja droga ciekawe ile sie taki stan rzeczy jeszcze moze utrzymac, biorac pod uwage ze kazdy i jego stara powtarza, ze radiologia pierwsza do zaorania przez AI
@IronicznyWiercipieta: losowa oferta z listy vs. top 0.01% ofert gdzie wymaga się od ciebie ciągłego doszkalania a i tak za parę lat zostaniesz w------y na zbity ryj bo ai (⌐͡■͜ʖ͡■)
@Ksiega_dusz: czyli zaczął pracować w wieku 31 lat, do tej pory musiał się jakoś utrzymać i edukacja w USA kosztuje więc zabawa tylko dla tych z dzianymi rodzicami. Poza tym już rok czy dwa lata temu było info że AI wykazuje wyższą skuteczność niż człowiek w interpretowaniu obrazów rentgenowskich, a akurat tą dziedzinę medycyny bardzo prosto zastąpić przez AI, więc przy dobrych wiatrach może jeszcze z 5 lat tak sobie
@Ksiega_dusz: znany amerykański, wybitny lekarz zapytany o to jak to jest zarabiać ogromne kokosy odpowiedział: "nie wiem, nie jestem typowym Wykopkiem programisto-magazyniero-kafelkarzem-czyszczycielem dachów" ( ͡°͜ʖ͡°)
@NowyTonyHawkTylkoZeRapowy: Nie, AI tej dziedziny nigdy nie zastąpi bo to dziedzina licencjonowana. AI może i lepiej to wykonuje ale jest najważniejsza rzecz w której nie może zastąpić człowieka - nie może wziąć odpowiedzialności.
Powtarzam jeszcze raz, ale to jeszcze raz. Żaden programista nie ma podjazdu do lekarza, nawet w Polsce. Więc skończcie porównywać te dwa zawody. O stabilności pracy także możecie zapomnieć, bo w kontraktornii na b2b w projekcie w którym możesz w każdej chwili wylecieć z hukiem nie wspomnę.
#pracait #korposwiat #programowanie #programista15k #java
Tutaj macie pierwsze z brzegu z polskiego ogródka oferty dla lekarzy w mieście powiatowym ( ͡° ͜ʖ ͡°)
a nie byle rodzinny ktorego moze zastapic mozg rodzica
Weźmy losową ofertę z twojej listy:
madrzejsi od krudziarzy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
swoja droga ciekawe ile sie taki stan rzeczy jeszcze moze utrzymac, biorac pod uwage ze kazdy i jego stara powtarza, ze radiologia pierwsza do zaorania przez AI
Poza tym już rok czy dwa lata temu było info że AI wykazuje wyższą skuteczność niż człowiek w interpretowaniu obrazów rentgenowskich, a akurat tą dziedzinę medycyny bardzo prosto zastąpić przez AI, więc przy dobrych wiatrach może jeszcze z 5 lat tak sobie
@IronicznyWiercipieta: ale to jest mało czy co?