Wpis z mikrobloga

Radiolog - Zarabiam 400k USD po podatkach. Mam 34 lata i pracuję przez tydzień w nocy, a potem dostaję dwa tygodnie wolnego. Pracuję 18 tygodni w roku.

Powtarzam jeszcze raz, ale to jeszcze raz. Żaden programista nie ma podjazdu do lekarza, nawet w Polsce. Więc skończcie porównywać te dwa zawody. O stabilności pracy także możecie zapomnieć, bo w kontraktornii na b2b w projekcie w którym możesz w każdej chwili wylecieć z hukiem nie wspomnę.

#pracait #korposwiat #programowanie #programista15k #java
Ksiega_dusz - Radiolog - Zarabiam 400k USD po podatkach. Mam 34 lata i pracuję przez ...

źródło: Zrzut ekranu 2024-11-28 023201

Pobierz
  • 101
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 471
@Ksiega_dusz no dobrze ale tacy lekarze nie chwalą się wynagrodzeniami i dbają o swój rynek a w it bandę p----------h kretynow się naładowało i zatopili statek.
  • Odpowiedz
@Ksiega_dusz: Roznica jest taka, ze lekarz lekarzowi nierowny, bo jest jakis rodzinny ktory moze zostac zastapiony przez druida, a jest taki radiolog czy chirurg ktorego nikt nie zastapi
  • Odpowiedz
  • 76
@An-Dagda: U mnie w POZ jest lekarka rodzinna 72 lata, która przyjmuje już tam grubo ponad 30 lat na pewno, bo zna mnie od noworodka. Myślisz, że ona się dokształca po pracy i robi algorytmy jak programiści? Myślisz że oni się boją zastąpienia? W Polsce jest taki deficyt lekarzy, że spokojnie znalazłaby kolejną pracę.
  • Odpowiedz
@Ksiega_dusz:
madrzejsi od krudziarzy ( ͡° ͜ʖ ͡°)

swoja droga ciekawe ile sie taki stan rzeczy jeszcze moze utrzymac, biorac pod uwage ze kazdy i jego stara powtarza, ze radiologia pierwsza do zaorania przez AI
katopa - @Ksiega_dusz: 
madrzejsi od krudziarzy ( ͡° ͜ʖ ͡°)

swoja droga ciekawe ile ...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@Ksiega_dusz: czyli zaczął pracować w wieku 31 lat, do tej pory musiał się jakoś utrzymać i edukacja w USA kosztuje więc zabawa tylko dla tych z dzianymi rodzicami.
Poza tym już rok czy dwa lata temu było info że AI wykazuje wyższą skuteczność niż człowiek w interpretowaniu obrazów rentgenowskich, a akurat tą dziedzinę medycyny bardzo prosto zastąpić przez AI, więc przy dobrych wiatrach może jeszcze z 5 lat tak sobie
  • Odpowiedz