Wpis z mikrobloga

#adhd #niepelnosprawni #autyzm #niepopularnaopinia #lekarz #psychologia #psychiatria
NIE polecam nikomu naciągaczy z psychomedic 3 lata temu zrobiłem sobie u nich DIiAgNoZEEE adhd za 1400 która jest tak naprawdę totalnie bezwartościowa w oczach ministerstw (i mocno przepłacona z tego co czytam)i na jej podstawie nie można ubiegać się o zaświadczenie o niepełnosprawności ani o nic poważniejszego jedyne do czego ten gniot mnie uprawnia to do przepisania sobie leków i niczego więcej teraz jak dzwonie i się dowiaduję czy z racji tego że mam diagnozę psychologiczną to czy psychiatryczna będzie taniej to pani mi mowi że nie i potwierdza moje obawy że powinienem iść odrazu do psychiatry a nie jakiejś babki co OPINIE może wystawic co najwyżej ktora nie jest nic warta dla tego że nie jest lekarzem.Teraz będe od nowa musiał płacic 1400 aby zrobić to samo co zrobił mi psycholog ale u psychiatry no ja p------e

ps może jest tańszy sposob może znacie lekaża który mi to uzna bo zalamie się
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Pisałem na tagu z 5 razy lekko, że psycholog = scam, kliniki = scam ( ͡° ͜ʖ ͡°) Idzie się do psychiatry i tyle. Jakiś psychiatra Ci to uzna I wystawi swoją diagnozę na pewno
  • Odpowiedz
@majstrex: na spokojnie cumplu - jaki diagnosta? i kto powiedział, że musi być?

Psychiatra może jako podkładkę wziąć sobie to co masz z innych źródeł i pewnie tak zrobi
  • Odpowiedz
  • 0
@WielkiNos: a masz jakiś dowód że jest to nie mozliwe na samo ? psmam też dysgrafie dyskalkulie dysortografię depresje ocd prawdopodobnei inne zaburzenia nw czy to zwieksza szanse
  • Odpowiedz
@majstrex: chłopie diagnozę ADHD się robi jedynie po to żeby dostać leki od psychiatry i pójść na dedykowaną do ADHD terapię. Jak diagnozę robiłeś 3 lata temu i od tego czasu nie byłeś u psychiatry to do kogo masz pretensje? Jesteś wyłudzaczem rent czy o co tu biega? Orzeczenie o stopniu niepełnosprawności na ADHD czy lekki autyzm (zespół Aspergera)czy depresję to co najwyżej można dostać w stopniu lekkim. Taki stopień
  • Odpowiedz
@majstrex: robili Ci divę 5.0?
Jeśli nie, to polecam almę. Drogo, bo 600 zł tylko za samą divę, ale siedzisz dwie godziny (ja siedziałem półtorej, bo się spóźniłem xdd), dostajesz wyniki na maila i nie powinieneś mieć problemów u konowała, że Ci nie da diagnozy. Mój magik akurat robi w psychomemic i na tej samej wizycie, co mu pokazałem papierek z almy, normalnie metylofenidat przepisał.
Oczywiście, zawsze możesz znaleźć lekarza,
  • Odpowiedz
  • 0
@carlito_v_sniper: TAK miałem wszystko robione na tym bezuzytecznym tescie psychologicznym wszystko co teraz bede musial powtarzac u psychiatry szukam psychaitry ktory najlepiej oparł by daignoze o to aby nie płacic znowu za to
  • Odpowiedz