Wpis z mikrobloga

Elon napisał na twitterze, że za generację zniknie 2/3 Koreańczyków. Koreańczycy mu w odpowiedziach powiedzieli, że to wszystko przez to, że nieruchomości są drogie i nie ma sensu spładzać dziecka dopóki nie będzie się miało swojego mieszkania. Ich rząd ich docisnął i teraz mają zwijanie państwa. W Polsce idziemy na to samo.

#nieruchomosci
acpiorundc - Elon napisał na twitterze, że za generację zniknie 2/3 Koreańczyków. Kor...

źródło: Zrzut ekranu 2024-11-27 o 18.33.23

Pobierz
  • 57
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 8
oni tam mają np. obowiązkową 3 letnią służbe wojskową oraz kulture zapyerdolu w pracy.

@hansschrodinger: dlatego oni maja 0.68 a my mamy "tylko" 2x lepiej :/. "U nas też jest kultura zap* nie aż tak jak tam ale też mocna.
  • Odpowiedz
@acpiorundc: a te ruchy pokroju 4B też nie wyszły z Korei właśnie? W tych tematach bardzo często pomijany jest stan relacji między mężczyznami a kobietami, a zdrowo to on zdecydowanie nie wygląda. Inna sprawa, że ten temat jest tysiąckrotnie prościej i bezpieczniej omijać szerokim łukiem.
  • Odpowiedz
W 2040tym bedzie umierało pół miliona Polaków rocznie! 500 000

Zapomniałem dodać. Nawet spora część dwudziestolatków nie dożyje 2040go, tylko z przyczyn naturalnych.
  • Odpowiedz
@acpiorundc: No wcale nie chodzi o ich wojnę płci i posiadanie z jednej strony kobiet skrajnych feministek a facetów konserw niczym z Rosji, tylko o ceny mieszkań. Jakby ta masa singli dostała mieszkania to nauczyłaby się rozmnażać przez pączkowanie i dzietność by wzrosła.
  • Odpowiedz
  • 10
@Smokalaskanski na koniec PRL 1/3 Polaków pracowała w rolnictwie, chodzi o to że w społeczeństwie rolniczym dzieci są inwestycja bo ktoś musi robić i dzieci od około 5 roku życia mogą pracować, a w społeczeństwie uprzemysłowionym dzieci są konsumpcją, niektóre zaczynają pracować dopiero około 25 roku życia i to na siebie a nie na rodziców, w społeczeństwie uprzemysłowionym ludzie mają psy i koty bo są tańsze w utrzymaniu
  • Odpowiedz
@acpiorundc: niskie pensje w Korei mnie trochę dziwią, przecież oni mają wiele globalnych korporacji i ciągną kasę z całego świata. Dzietność niska ponieważ oni mają kulturę pracy po kilkanaście godzin dziennie, tam nie ma miejsca na dzieci i rodzinę.
  • Odpowiedz
  • 6
niskie pensje w Korei mnie trochę dziwią, przecież oni mają wiele globalnych korporacji i ciągną kasę z całego świata. Dzietność niska ponieważ oni mają kulturę pracy po kilkanaście godzin dziennie, tam nie ma miejsca na dzieci i rodzinę.

@dziacha: no Koreańczycy narzekają na ceny nieruchomości. Tutaj jest Numbeo jako tako można na bazie tego przedstawić ceny tu i tam:

@lothar1410 jakby patrzeć tylko na ceny wynajmu to u nas
acpiorundc - >niskie pensje w Korei mnie trochę dziwią, przecież oni mają wiele globa...

źródło: Zrzut ekranu 2024-11-27 o 22.10.40

Pobierz
  • Odpowiedz