Aktywne Wpisy
Mireczki,
Nie znam się na motoryzacji więc pytanie. Jeżdze sobie autkiem 140KM i z tego co mi wskaźnik spalania mówi: dość oszczędne spalanie mam w okolicy prędkości 80-120 km/h między 5L i 7L. Jazda 130km/h to już spalanie 8L, a 150 km/h to 12L
Czy samochody z większą mocą np 300 koni spalają mniej przy większych prędkościach np 150km/h i więcej?
Zastanawiam się czy w ogóle są samochody, które są wciąż dość
Nie znam się na motoryzacji więc pytanie. Jeżdze sobie autkiem 140KM i z tego co mi wskaźnik spalania mówi: dość oszczędne spalanie mam w okolicy prędkości 80-120 km/h między 5L i 7L. Jazda 130km/h to już spalanie 8L, a 150 km/h to 12L
Czy samochody z większą mocą np 300 koni spalają mniej przy większych prędkościach np 150km/h i więcej?
Zastanawiam się czy w ogóle są samochody, które są wciąż dość

mickpl +294
Ależ piękna masakra XD
PILNIE POTRZEBNE DOPŁATY DO KREDYTÓW, RODZINY SOM W KROPCE
#nieruchomosci #gielda
PILNIE POTRZEBNE DOPŁATY DO KREDYTÓW, RODZINY SOM W KROPCE
#nieruchomosci #gielda
źródło: atal
Pobierz

Sam przerobiłem 2 lata na śmieciówkach a i tak to było dobrze bo wokół spore bezrobocie i robota na czarno, dopiero koło 2019 zaczeło się coś kręcić i chętniej ludzi zatrudniali.
@dodo_: dla zarabiających minimalną, super osiągnięcie i ambicje xD
@Pasterz30: WTF? Jeszcze w 2012 na Euro płacano porządkowym po 5 - 6 zł/h na umowie zlecenie. XD Na porządku dziennym była praca na czarno i wysokie bezrobocie, bo nadal wychodziliśmy z kryzysu po 2008. IMO dopiero po 2015 odbiliśmy od dna i trzymaliśmy szybkie tempo wzrostu do 2020.
@IceBeast: No to tu masz dla zarabiających średnią (tak, tak, to nie jest prawdziwa średnia tylko zawyżona - czyli tych ambitniejszych ;])
źródło: inflacja-vs-place
Pobierz@Pasterz30: i 7,50 / h na umowie zlecenie
To były czasy
@CrytekPL: absolutnie nie. Wtedy były już skasowane niedziele handlowe, była masa czeczenów, gruzinów, białorusinów i ukraińców z wyrokami bez sprawdzania, bo pisowcy postanowili zrobić na złość putinowi i naściągali najgorszy element. Wtedy już od dobrych 1-2 lat wystrzeliła przestępczość samochodowa - kradzieże, polowania na ubezpieczenie itp.
Do tego już wtedy inflacja była wysoka. W takich latach 2010-2016 praktycznie ceny spadały, a pensje rosły, kraj się mocno
@Pasterz30: Wypłata 2000, kawalerka 1500 xDDD
@espenio: no i gdzie progres? 1600 / 3,50 = 457 burgerów
Teraz 3260 (4300 brutto) / 7 = 465 burgerów
@Pasterz30: peak to był 2012-2018. Z jednej strony ekscytacja Euro, a z drugiej wjechała kasa z 500+ to wieś i doły społeczne odżyły mocno. To był czas na branie życia za rogi.
A co do tamtych lat? Nie wiem czy po zasmakowaniu obecnych czasów chciałbyś do nich wrócić