Wpis z mikrobloga

Od ok 1,5 tygodnia bolą mnie stawy- głównie stawy nóg. Nie mam przy tym temperatury ani kaszlu- tylko ból i ogólne osłabienie.
Dodam, że od marca do grudnia pracuję na zewnątrz.
Czy może mieć to związek z porą roku, wilgotnością i spadkiem temperatury?

#medycyna #zdrowie #pytaniedoeksperta
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
@Jurga09 jako że nie jestem ekspertem, to się wypowiem. Brzmi jak reumatyzm ( ͡º ͜ʖ͡º).
Mialem podobnie z łokciami. Ćwiczenia na wzmacnianie łokci plus codzienna suplementacja koleganem mi pomogła na te bóle.
  • Odpowiedz
@Jurga09: To zależy ile masz lat. Tak to ciężko stwierdzić.
Jak pracujesz na zewnątrz, nie złapałeś kleszcza? Ja przechodziłem boreliozę i rzuciło mi się na wszystkie stawy, tak że nie mogłem poruszać się przez miesiąc. Nawet pasuje, ale to luźna sugestia.
  • Odpowiedz
  • 2
@Jurga09 idz do lekarza po prostu, a nie pytasz na portalu z obrazkami. Mam podobny problem, diagnozuje 3 miesiąc i dalej nie wiem wtf, potencjalnych powodów bólów stawów jest milion.

Pierwsze swoje kroki do rodzinnego skieruj, zrób badania jakie ci zaleci. Jak nic z wyników nie widać, to cie skieruje do reumatologa i dostaniesz więcej badań i trochę witamin.
  • Odpowiedz
  • 0
@Foxlifejenkins: 36 lat, kiedyś podłapałem kleszcza, wyszedł rumień ale wziąłem antybiotyk- badania pokazały, że nie zachorowałem na boreliozę. Niestety, w pracy się nie oszczędzałem- dużo klęczenia, dużo podnoszenia- być może mam teraz efekty.
  • Odpowiedz
@Jurga09: To może warto się zbadać, mi lekarz kazał do końca życia robić badania tak co kilka lat. Podobno bolerioza może się "zahibernować", ale nie jestem pewien, bo słyszałem już wiele rzeczy i dużo było ze sobą sprzecznych.
  • Odpowiedz
@Jurga09: Też w pierwszej kolejności bym obstawiał przepracowanie. Jest przy tym taki mechanizm w organiźmie człowieka, że pod wpływem zimna uruchamiają się stany zapalne, ale problem istnije już od dawniej, ten chłód tylko inicjuje ten stan, który i tak by powstał za chwilę.
Stanu zapalny należy w piewszej kolejności uznawać a stan regeneracyjny. Na kości i stawy wiadomo wit. D w kroplach to sobie można spore dawki podać, natomiast generalnie
  • Odpowiedz