Wpis z mikrobloga

#przegryw #zwiazki #blackpill #rozowepaski #samotnosc #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #tinder #p0lka #ciekawostki #antropologia #biologia

Materiał filmowy, który Wam przestawiam trwa ponad 22 minuty. To dużo, zwłaszcza biorąc pod uwagę to, jak na wiele treści trafiamy w ciągu dnia, gdy w wolnych chwilach przeglądamy sobie internet. Gdzie na to wszystko znaleźć czas?

Mimo to gorąco zachęcam Was do obejrzenia tego filmiku. To wykład z profesorem Tomaszem Szlendakiem, którego wielu z Was na pewno kojarzy.

Dla osób, które mają mniej czasu polecam przewinięcie sobie do 8:40 i rozpoczęcie oglądani od tej minuty. Wcześniej jest wstęp, który jest oczywiście ciekawy, ale dotyczy bardziej kwestii związanych ze stricte antropologią.

Ale i tak polecam całość.

Czego dotyczy wykład? Porusza temat relacji damsko-męskich na przestrzeni lat, ale przede wszystkim obecnie. I kryzysu jaki mamy w tej materii w dzisiejszych czasach.

Wykład zawiera wiele ciekawych wniosków oraz poglądów, z którymi nie każdy może się zgodzić.

Może później uda mi się go streścić dla tych, którzy nie mają czasu by go obejrzeć.

Tych, którzy jednak go obejrzą na przykład w przerwie na kawę, zachęcam do komentowania go.
Kopytnik_1 - #przegryw #zwiazki #blackpill #rozowepaski #samotnosc #logikarozowychpas...
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kopytnik_1: Zanim obejrzę - jest tam inna narracja od "wina samców, Piotrusie pany, niedojrzali, nieodpowiedzialni, radykalizują się"?
Zawsze w tym temacie jedyne co widzę to obwinianie mężczyzn, naginanie prawdy czy kłamstwa.
Nawet z rzekomym radykalizowaniem - to że kobiety zjeżdżają mocno w lewo to nie problem. Problemem jest, że mężczyźni oscylują wokół centrum.
  • Odpowiedz
@Kopytnik_1: inteligentnie przedstawiony blackpill swoją drogą ja lubie słuchać jak dla mnie najwybitniejszego profesora od neurobiologi czyli Jerzego Vetulaniego albo profesora Marka Kaczmarzyka ale pewnie kojarzysz a jeśli nie to sobie przesłuchaj pare wykładów.
  • Odpowiedz
@Kopytnik_1: nie powiedział nic ciekawego, wszystko to wiedziałem. A nowego deal'u nie będzie, bo kobietom się to nie opłaca. Takie lekkie gadanie, żeby przypadkiem nikogo nie obrazić, zwłaszcza kobiet, które spowodowały cały ten problem
  • Odpowiedz
jest tam inna narracja od "wina samców, Piotrusie pany, niedojrzali, nieodpowiedzialni, radykalizują się"?

@Eteres: jakbyś zgadł xD
  • Odpowiedz