Aktywne Wpisy

prof-tomasz-trapez +551
Jeden plusik i kupuję rtx 5090, bo mi brakuje klatek do 4K ultra 144 fps w piekłonurkach. Jak będzie 390 plusików to robię #rozdajo mojej rtx 3090, ale musicie ogarnąć pudełko do transportu. Rozdajo spośród pulsujących i komentujących.
Nie dla przegrywów i faszystów.
#gry #helldivers2 #komputery
Nie dla przegrywów i faszystów.
#gry #helldivers2 #komputery

źródło: 083F68EA-9A3C-469B-BA7F-9A1CF3D07B75
Pobierz
nonOfUsAreFree +133
Mentzen ZAORAŁ wszystkich lekarzy [zobacz jak]
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wybierz ripostę:
- ty LeWaKu
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wybierz ripostę:
- ty LeWaKu
![nonOfUsAreFree - Mentzen ZAORAŁ wszystkich lekarzy [zobacz jak]
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wybierz ...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/fdc1f394b9ba8c36b48af7b212ffd7b088b1e7f3509fc62c4e6d877fd3e9693d,w150h100.jpg)
Miałem taką sytuację i zastanawiam się co by było w przypadku gdyby doszło do kolizji. Ja niebieski stanąłem na stopie i chciałem skręcić w lewo. Z naprzeciwka dojeżdżał skuter, założyłem że ma stop to powinien się zatrzymać więc ruszyłem. On jednak się nie zatrzymał i nawet na mnie nie patrzył, jak było blisko do kolizji to szybko wykręcił.
Czy w przypadku kolizji on byłby winny bo nie zatrzymał się na stopie czy ja bo mu wymusiłem?
źródło: temp_file6864936729763619940
PobierzPoza tym jak skręcasz masz go po prawej.
A temu z prawej się ustępuje...
Masz paszport Polsatu?
Czy jest jakiś zapis w prawie który jasno różnicuje zachowanie w takiej sytuacji? Można to porównać do skrzyżowania z sygnalizacją. Jeśli ktoś wjedzie na czerwonym to skąd masz się spodziewać, że
Winnym jesteś wymuszenia pierwszeństwa, on jest winny innego wykroczenia.
Apropo wyprzedzenia, mam rozkminę że najłatwiejszy sposób na wyłudzenie odszkodowania to jechanie lewym pasem i zmiana pasa na skrzyżowaniu + wjechanie z kogoś kto skręcał w nasza drogę w prawo.
kyrie elejson. Nie zakladasz, czy sie zatrzyma czy nie, bo patrrzysz na pierwszenstwo, Ciebie jego znaki nie interesuja. Interesuja Cie tylko i wylacznie Twoje znaki i Twoje pierwszenstwo badz jego brak.
Dużo łatwiej jest u mnie na podmiejskim skrzyżowaniu, gdzie wyjeżdżasz spod galerii będącej strefą ruchu. Niektórzy myślą, że mają równe prawa z tymi z naprzeciwka a nie włączają się do ruchu.
Zacząłem rozkminiać tą sytuację i stwierdziłem, że w zasadzie jest się bezbronnym. Wystarczy że drugi kierowca zmieni pas w dowolnym momencie i
Ty jesteś winny kolizji.
Skuter jest winny niezatrzymania się na stopie.