Aktywne Wpisy
Rozdeptany_Jez +331
23.02.2022
Ropa brent 99$
Dolar 4,14 PLN
Średnia cena litra benzyny 5,41 zł
23.11.2025
Ropa brent 99$
Dolar 4,14 PLN
Średnia cena litra benzyny 5,41 zł
23.11.2025

belkoot +748
( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Hej Mirki
Tydzień temu zamówiłem na Lantre Macbooka pro. Na stronie miałem informację, że najszybciej będzie u mnie około 12 grudnia ponieważ oczekują na dostawę. Jak to się ma do rzeczywistości? Na stronie z każdym dniem przesuwa się dzień doręczenia ale podejrzewam, że otrzymują dostawy kilka razy w miesiącu a nie codziennie (Zamówiłem na Lantre, bo tylko tam była możliwość wybrania konfiguracji którą chciałem)
@ElementalX7: dużo było taniej niż na oficjalnej stronie apple? bo jak nie to trzeba było brać tam, termin z oficjalnej jest zawsze realny
@kabzior Cena ta sama, natomiast czas dostawy pokazuje 2-3 dni robocze ALE po włożeniu do torby i podaniu adresu wyświetliło mi, że laptop będzie dopiero 12-stego grudnia (Czyli tak jak na Lantre)
tam zawsze jedyna możliwa zmiana to ze dostaniesz wcześniej :)
@ElementalX7: w Lantre miałem czekać prawie 2 tygodnie, a z AOS przyjechał w ciągu 5 dni roboczych (5-7 dni przed deklarowaną datą przy zamówieniu)
ofc lepsze ceny na trochę wysiedziałe modele czy dopasione konfigi są w lantre i szukanie oszczędności rozumiem
@heracinsky Pisz do Apple, wymienia to bez problemu. Gdy wymieniałem akumulator w moim poprzednim MBP (2019 na intelu), to touchpad był od razu pod aku. Wystarczyło odkręcić kilka śrubek aby go wyjąć (Ja go potem rozkręciłem bardziej aby dokładnie przeczyścić)
Co do koloru, to gdy sprawdzałem w iDreamie, to aż tak się nie palcuje. Co do srebrnego, to myślałem o nim ale problem jest taki,
Mi kiedyś w Dellu (XPS, dałem za niego z dobre 16k) zaczęła odklejać się matryca od pokrywy. Pomimo posiadania NBD (Technik przyjeżdża następnego dnia i naprawia laptopa), to wmawiali mi, że to wada kosmetyczną i nie przeszkadza w pracy. Wymieniłem