Aktywne Wpisy
Gdzieś ostatnio czytałem fajną wypowiedź. Nie powtórzę 1:1, ale kontekst ten sam.
Otóż "dzisiejszy patriotyzm" to jest coś co środowiska konfederackie i pisowskie wykorzystały, aby dać prostym, biednym ludziom coś, cokolwiek z czego mogą być dumni bez żadnych nakładów finansowych.
Wiadomo jacy ludzie skupiają się wokół marszu narodowców, pisu i konfederacji: typowe mariusze, sebiksy, janusze z małych miejscowości, słabiej wykształceni, słabo zarabiający. W końcu mogą być dumni z czegoś na co sami w
Otóż "dzisiejszy patriotyzm" to jest coś co środowiska konfederackie i pisowskie wykorzystały, aby dać prostym, biednym ludziom coś, cokolwiek z czego mogą być dumni bez żadnych nakładów finansowych.
Wiadomo jacy ludzie skupiają się wokół marszu narodowców, pisu i konfederacji: typowe mariusze, sebiksy, janusze z małych miejscowości, słabiej wykształceni, słabo zarabiający. W końcu mogą być dumni z czegoś na co sami w
źródło: marsz
Pobierz
R_O_T_T_E_N +242
źródło: temp_file3425902407203960559
Pobierz

Link do orginalnego wpisu
Dla osób które prosiły info zwrotne w sprawie Elmex - dostałem odpowiedź. Nie znam się na chemii i nie wiem ile z tego to bullshit marketingowy a ile prawda.
@JuanCerveza @FTNewbie @FrankTheTank @maksymilian-mierzwa @123xD @kokosik @gcki @Albert_Einstein @marek_g @Jcdx @dzek @Cbtl94 @kryzysowa_rozowa @Lapsolas @AustralianV8 @Snuq @Garbaty_Mumolin @rastaffan @MrEr @ukradlem_ksiezyc @Derasot @ketrish @elvis-brzozowski @kajak98 @TubkaNoBaka @misiafaraona @kozik_wnb @qqzak @LoopyMajestic @b4rt3k @kirs @typowyWykopekMizogin @rumcajser @Bubu_com
Panie Mariuszu,
Bardzo dziękujemy za zapytanie i zainteresowanie naszymi produktami.
Chcemy zapewnić, że bezpieczeństwo naszych produktów oraz zadowolenie konsumentów są dla nas kluczowe.
Odnosząc się bezpośrednio do Pańskiego zapytania - pragniemy poinformować, że formuła pasty została zmieniona, ale nie jej działanie. Nowa formuła w wybranych produktach elmex® wykorzystuje technologię Neo-Aminex™, będącą najnowszą generacją technologii aminy i fluorku. Technologia Neo-Aminex w zakresie ochrony przeciwpróchnicowej wykazuje równoważną skuteczność, a dodatkowymi jej zaletami są: oparcie formuły na całkowicie roślinnych surowcach oraz mniejszy ślad węglowy dzięki optymalizacji procesu produkcji.
Badania przeprowadzone w Instytucie Fraunhofera ds. Mikrostruktury Materiałów i Systemów (Fraunhofer IMWS) wykazały, że nowa technologia jest równoważna z aminofluorkiem stosowanym wcześniej. Zapewniamy, że nasza firma nie wprowadza na rynek żadnych produktów bez potwierdzenia ich bezpieczeństwa i skuteczności w szeroko zakrojonych badaniach naukowych. elmex® ma teraz w swojej ofercie wegańskie, zrównoważone produkty do higieny jamy ustnej o wysokiej skuteczności ochrony.
Zmiana ta została wprowadzona na wszystkich rynkach europejskich, nie tylko na rynku polskim.
Z pozdrowieniami,
Serwis Konsumencki
@typowyWykopekMizogin faktycznie, jedyne co na ten temat udało mi się znaleźć: https://dental-team.de/work/neo-aminex-technologie-nachhaltige-vegane-weiterentwicklung-des-aminfluorids-mit-bewaehrtem-kariesschutz/
"Wskazuje równoważną skuteczność" - to nie to samo co potwierdza lub gwarantuje taką samą skuteczność.
Wiem, że czepiam się słów, ale w PR korporacyjnym każde słowo w takim komunikacie ma znaczenie i nie jest wykorzystywane bez powodu.
Mam nadzieję, że to bardzo zbliżone związki chemiczne.
"mniejszy ślad węglowy dzięki optymalizacji procesu produkcji."
albo
"Elmex ma teraz w swojej ofercie wegańskie, zrównoważone produkty..."
XD
Calcium Carbonate, Sorbitol, Aqua (Water), Hydrated Silica,
@else_if: ktoś wie czy aminofluorek jest robiony z produktów odzwierzęcych? Myślałem że aminofluorek to syntetyczny związek
@Jcdx: jak się nazywa? albo link daj proszę