Wpis z mikrobloga

Imagine że żyjemy w czasach, gdzie jak masz problem w związku to pierwsza rada jaka dostajesz to "nie ma sensu musicie się rozstać " xD
#zwiazki
  • 52
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 311
Imagine że żyjemy w czasach, gdzie jak masz problem w związku to pierwsza rada jaka dostajesz to "nie ma sensu musicie się rozstać " xD

@Linnior88: to jest to słynne "spytam koleżanki co sądzi" - rada "zostaw go!" XD
  • Odpowiedz
  • 7
@Atreyu

>Imagine że żyjemy w czasach, gdzie jak masz problem w związku to pierwsza rada jaka dostajesz to "nie ma sensu musicie się rozstać " xD

@Linnior88: to jest to słynne "spytam koleżanki co sądzi" - rada "zostaw go!" XD

Ja chyba jestem dobra koleżanką bo o ile ktoś naprawdę nie jest krwiożerczym potworem to takich rad nie daje
  • Odpowiedz
  • 0
@Atreyu

>Imagine że żyjemy w czasach, gdzie jak masz problem w związku to pierwsza rada jaka dostajesz to "nie ma sensu musicie się rozstać " xD

Ale w sumie podejrzewam że męscy koledzy też tak robią
  • Odpowiedz
@Linnior88 większość ludzi pytając o radę co do związku tak naprawdę nie chcą rady tylko potwierdzenia tego co już zaplanowali zrobić. Jak Twoja rada będzie inna niż ich plan to ta znajomość niedługo umrze i tyle.
  • Odpowiedz
bo ogółem ludzie zazwyczaj się zwierzają ze złych rzeczy i problemów i potem taka osoba trzecia ma wizję związku w którym są toksyny i tragedie, nic więcej, stąd takie rady
  • Odpowiedz
@Linnior88: nie no, jest jeszcze mityczna terapia dla par, która nie pomogła żadnej parze jaką znam. JEDYNYM sposobem jest obopólna świadoma zgoda i chęć na naprawę sytuacji w związku oraz, "niestety", umiejętność nie tylko rozmowy, ale też opisania swoich uczuć. Ta druga kwestia to szczególny problem w dzisiejszych czasach, w których młodzi ludzie nie umieją, nie mają cierpliwości rozmawiać, bo są przebodźcowani i przemęczeni natłokiem informacji z tiktoków i innych
  • Odpowiedz
@Sathanas_Gloriam: jak zwykle problem dzisiejszych czasów i tik tok.Dobrze, że pokolenia naszych rodziców i dziadków potrafiły w rozmowę o uczuciach i nauczyli tego swoje dzieci xddddd.
Religia, normy społeczne i bieda nie miały nic wspólnego z tym, że ludzie byli zmuszeni żyć razem bez możliwości odejścia.
  • Odpowiedz
  • 6
@MacronT1000

@Linnior88: Konsekwencja mylnego wrażenia możliwości łatwego znalezienia kogoś lepszego, wynikającą z łatwego dostępu do innych ludzi.

To mnie zawsze chyba przerazalo najbardziej , że ktoś ci może mówić że cię kocha a ma w głowie 10 innych osób ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 5
@turok2016

@Sathanas_Gloriam: jak zwykle problem dzisiejszych czasów i tik tok.Dobrze, że pokolenia naszych rodziców i dziadków potrafiły w rozmowę o uczuciach i nauczyli tego swoje dzieci xddddd.

Religia, normy społeczne i bieda nie miały nic wspólnego z tym, że ludzie byli zmuszeni żyć razem bez możliwości odejścia.

Teraz ludzie się rozchodzą o pierdoły dosłownie
  • Odpowiedz

@Linnior88: Tak sie dzieje tylko po stronie bab i psychologów. Mężczyźni tak nie myślą, a jeżeli myślą tak to są mega sfeminizowani. Po prostu myśla jak baby.
  • Odpowiedz
@Linnior88: z moich obserwacji dużo związków, zwłaszcza po 30, jest zawierane od niechcenia, ludzie trochę tam się sobie podobają i tyle, także nie dziwi mnie to podejście że jak coś się nie zgadza to elo, umówmy się tam wielkich uczuć od początku raczej nie ma
  • Odpowiedz