Aktywne Wpisy
Operator_imadla +182
Buduje dom i na wszystkich majstrów i wszystkie ekipy budowlane tylko pan koparkowy pan Studniarz numer 2pan elektryk i pan Dekarz nie s---------i roboty. Budowlańcy pobudowali Krzywe ściany, było trzech hydraulików jeden gorszy od drugiego, k---a mam 33 lata i w rok od zera siwizny do 15% łba białego. Ofc dom nie jest skończony i założyłem sprawę w sądzie głównemu wykonawcy. Blok w ktorym mieszkam jest z 1955 roku i na bank
stary_grat +10
Czesc, mam pewien problem ze współpracownikiem u mnie w zespole. Na jednym ze spotkań pare dni temu przerwał mi mówiąc cytuje "nie zesraj się" w momencie jak wtrąciłem w jego wypowiedź, że nie ma racji i mam lepsze rozwiązanie. Poza tą chamską odzywką zauważyłem, że często się świeci w komunikatorze na "zaraz wracam" co sugeruje że nie ma go przy komputerze, wręcz według notatki którą prowadzę nie ma go po 1-2h dziennie
W Świdniku powstało coś rodzaju specjalnej strefy ekonomicznej, dzięki temu okolica zyskała nową drogę. Droga jak na nasze standardy nowa ponieważ ma niecałe 2-3 lata.
I tutaj kieruje swoje pytanie, co kierowało projektantami żeby umieścić na nowej drodze studzienki z prawej strony, gdzie dziennie jeździ kilkadziesiąt samochodów ciężarowych xD
Czy to było na zasadzie "o narysowało mi się tutaj, co z tym zrobić? A c--j zostaw tak"
Na widocznym zdjęciu pierwsza studzienka i tak jest trochę dalej od krawędzi, ale sąsiadującą jej studzienka od kanalizacji już widocznie się zapada.
I tak jest na całej długości tej drogi. Pozapadane studzienki na całej długości.
Czy to jakaś kosmiczna technologia żeby umieścić taką studzienkę mniej więcej na środku danego pasa ruchu? Czy te drogi projektują jacyś stażyści z orzeczeniem?
#motoryzacja #polskiedrogi #patologiepolskiegobudownictwa #drogi #lublin #swidnik
inb4 "a gdzie się piesi podzieją jak będzie remont" - można im wydzielić przejście po asfalcie.
@xyz_xyz na tym odcinku jest z 10 tych okrągłych studzienek, każda zapadnięta.
@picasssss1: a to one są żeby w------ć ludzi.
@bidzej pod chodnikiem pewnie idą kable albo woda pitna
Otóż dowiedziałem się, że na etapie wykopywania ziemi i kładzenia kanalizy ekipa trzyma się pewnych ram gdzie kopac ale nie są w stanie przewidzieć gdzie ostatecznie będzie jezdnia, jak będą sąsiednie przyłącza i
Ciekawostka. JP2 do Krasnickiej robili w 2009r? jest równa. Dlaczego? Studzienki są w krawęznikach. Jak w stanach. Czyli mozna dobrze zrobić
@picasssss1: Przynajmniej równo czy trzeba slalom robić? Jeżdżę codziennie przez drogę która ma studzienki poprzesuwane względem siebie np. o 40 cm w lewo potem w prawo, mocniej w prawo i z powrotem. Strach pytać co pod tą drogą puścili ;D
@aresius właśnie k---a nie xD te okrągłe są raz bliżej raz dalej prawej strony, a nawet jak ominiesz tą okrągła to zaraz obok jest ta kwadratowa od kanalizacji xD
Pamiętam, że kiedyś jechałem samochodem za facetem na skuterze.
I ten facet na skuterze jechał zygzakiem. Najpierw myślałem, że pijany... Dopiero po jakimś czasie załapałem, że przecież on po prostu omija studzienki :)