Wpis z mikrobloga

#nieruchomosci przez 2 tygodnie nie śledziłem zbytnio tagu, może ktoś streścić jak wygląda aktualnie sytuacja z kwadratami? Jak wygląda popyt i podaż? Co z kredytem na start? Stópki kiedy ruszą? Jak z cenami transakcyjnymi i rabatami/promocjami?
Bardziej stabilizacja czy widmo wzrostów czy światełko w tunelu na mocniejsze spadki?

Biorę po 200zł od każdej drużyny i słucham Państwa.
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ma1 znajoma osoba chce kupić mieszkania w Warszawie, jakaś tam cena powiedzmy x jest i wysłała po jakimś czasie kogoś żeby udawał klienta. Klient zaproponował 70 tys mniej od ceny x i się zgodził na już a wcześniej nic nie szło w dół u niego ( ͡° ͜ʖ ͡°) oficjalne spadki w takim razie.
  • Odpowiedz
@Ma1: Minus 5-15% ofertowej na niektórych ofertach z wtórnego, które leżą od 6-12 m-cy. Były sąsiad wystawił mieszkanie w lepszym standardzie niż to, które ja sprzedałem, ma 2 tys. taniej na metrze i ogłoszenie wisi. Ja sprzedałem w ciągu miesiąca od wystawienia w I połowie roku.
  • Odpowiedz
@Ma1: w sumie to chvj wie co się dzieje co jakiś czas wpadają artykuły że rynek siadł potem artykuły że ceny transakcyjne rosno, raz w lewo raz w prawo.

Chvj już jeden wie co się dzieje XD u deweloperów cena priv więc nawet nie ma jak sprawdzić co się zmienia
  • Odpowiedz