Wpis z mikrobloga

Czy ma ktoś tutaj wiedzę czy obecnie jest prawdopodobne odrzucenie wniosku o IEC - wyjazd do Kanada na rok z możliwością pracy? Chodzi o koszt, który wyniesie w sumie ok 1500zł. C$250 opłaty za wniosek, C$85 odciski palców, wycieczka do Warszawy, tłumacz przysięgły, zaświadczenie o niekaralności.

#kanada #emigracja #emigrujzwykopem
#pytanie
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@NarciarzFarciarz:

no tak, bo każdy kraj ma swoją pulę. A powiedz jakie ubezpieczenie medyczne kupić? Tutaj znalazłem coś takiego ale jeszcze badam temat.
https://www.truetraveller.com/iec-travel-insurance

Czy obecnie lecąc do Winnipeg na IEC i chcąc znaleźć jakąkolwiek pracę na miejscu ale najlepiej na budowie, aby tylko nie wyjść na minus jest groźba niepowodzenia? Czy są jakieś sposoby na zachowanie Work Permit i pozwolenia na pobyt jeśli Work and Travel by wygasło a
  • Odpowiedz
@nieznamniepamietam Ubezpieczenie najlepiej ISIC dla młodych. Wyszło jakieś grosze, już nie pamiętam. Zdecydowanie najtańsza opcja na rynku.

Co polecam zrobić i co ja zrobiłem: Lecisz do Kanady jako turysta, do miasta gdzie masz żyć i pracować. Przez pierwsze tygodnie o ile nie miesiące będziesz szukać pracy, samochodu, może mieszkania? Jak ogarniesz pracę i samochód to wtedy jedziesz na granice z USA. Wchodzisz lub wjeżdżasz do USA na eTa. Potem wracasz do
  • Odpowiedz
Co polecam zrobić i co ja zrobiłem: Lecisz do Kanady jako turysta, do miasta gdzie masz żyć i pracować. Przez pierwsze tygodnie o ile nie miesiące będziesz szukać pracy, samochodu, może mieszkania? Jak ogarniesz pracę i samochód to wtedy jedziesz na granice z USA. Wchodzisz lub wjeżdżasz do USA na eTa.

@NarciarzFarciarz:

Dzięki, no właśnie dowiedziałem się też o tym sposobie z tej
nieznamniepamietam - >Co polecam zrobić i co ja zrobiłem: Lecisz do Kanady jako turys...
  • Odpowiedz
@nieznamniepamietam ma czarno raczej będzie ciężko, nikt nie będzie chciał ryzykować to z kimkolwiek robić jak rynek pracy jest pełny osób szukających pracy.

Z tego co widzę po forach to już wszystkie prowincje są trudne do imigracji pod względem przyszłego PR. Szukaj bieżących informacji bo wszelkie filmy z przez 2-5 lat to już mało aktualne.

Jakbym miał jechać ze świadomością, że mogę być tu tylko rok to Winnipeg bym odpuścił, żyłem
  • Odpowiedz
@Plonacawyplata:

Czyli to jednak nie mit ze spadkiem jakosci zycia pod kazdym wzgledem dla nowych w tym kraju. Jeszcze mysle czy moze lepsza opcja byloby zrobic kurs prawa jazdy na ciezarowki nabrac doswiadczenia i starac sie o sponsoring w USA. Gdzies w polnocnych stanach. Jak dlugie sa tam trasy? Orientujesz sie? Raczej na takie z codziennym powrotem nie ma co liczyc?
  • Odpowiedz
@nieznamniepamietam zależy jak do tego wszystkie podchodzić, mi jakość życia poprawiła się dużo względem Polski i żyje mi się tu naprawdę dobrze. Wszystko kwestia przygotowania, planu i trochę szczęścia na pewno. Ja z żoną nie poszliśmy na żywioł tylko przygotowaliśmy się do wyjazdu, wiedzieliśmy jakie będą nasze kolejne kroki. W taki sposób wszystko jak na razie idzie tak jak chcieliśmy. Tyle że to było prawie 3 lata temu, teraz żeby zostać
  • Odpowiedz
@Plonacawyplata:

Czytam jeszcze o programie nominacji prowincjalnej w Kolumbii Brytyjskiej. Jako skilled workers wymagania są następujące:

To qualify for this stream, you must:
1. Have accepted an indeterminate* (no defined end date), full-time, job offer from a
  • Odpowiedz