Wpis z mikrobloga

Pobrało mi dziś z karty kasę za abonament który anulowałem. Konsultowałem się z biurem obsługi ale oczywiści moja wina, więc nie zwrócą, Ja natomiast jestem pewien że anulowałem. Chargeback zadziała ? nigdy tego nie robiłem.
#canalplus #kiciochpyta #pytanie #ing
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@areo12: Heh, a ja tym razem podpiąłem ich pod kartę z revolut i tam jest opcja zablokuj przyszłe płatności. Teraz dostałem info że sami anulowali, po tym jak płatność 2 razy nie przeszła. Może tak ich następnym razem wykoleguj.
  • Odpowiedz
@areo12: nigdy nie podpinaj swojej własnej karty pod jakiekolwiek płatności. Osobiście zrobiłam to tylko raz odnośnie Viking Mobile i póki co trzymam bo jeszcze nie było żadnej afery z nimi.
Chińskie portale sprzedażowe pobierają sobie drobne kwoty. Bardzo znana sprawa w Ameryce gdzie wszyscy podpinają swoje karty do płatności.
To jest otwarcie siebie na ataki.
  • Odpowiedz
@areo12: Oczywiście, możesz spróbować zgłosić reklamację chargeback, ponieważ usługodawca pobrał opłatę niezgodną z umową. Jeżeli kontakt z usługodawcą nie przyniósł pozytywnego rezultatu - możemy Ci pomóc odzyskać pieniądze (wykonać tzw. chargeback). Przygotuj historię korespondencji z usługodawcą - będziemy jej potrzebować. Reklamację zgłosisz samodzielnie w Moim ING po wejściu w opcję Pomoc i kontakt> Reklamacje i zgłoszenia> Formularz reklamacyjny> następnie system pokieruje Cię przez etapy zgłoszenia. W razie pytań, skontaktuj się
  • Odpowiedz