Aktywne Wpisy
chud 0
Mirki czytam o ekspansji chińskich marek i zastanawiam się, dlaczego są one tak popularne w Polsce?
Widzę ostatnio bardzo dużo MG. Z jakiego powodu?
Cena najważniejsza?
#samochody #motoryzacja
Widzę ostatnio bardzo dużo MG. Z jakiego powodu?
Cena najważniejsza?
#samochody #motoryzacja
Na linkedinie jednak nie zawsze słodko pierdząco, potrafi być też patusiarska odpowiedź XD
Btw. mnie też dziwi jak widzę buzie w ofercie sprzedaży firmy
#linkedin
Btw. mnie też dziwi jak widzę buzie w ofercie sprzedaży firmy
Hej Mirki,
Dzisiaj miałem sytuację w której mało nie doszło do kolizji ale chciałbym się upewnić czy to by była moja wina czy jednak kierowcy autobusu (Jestem prawie ze pewny, że wina by była autobus, ale kierowca pewnie jeździ tą trasą kilka razy dziennie kilkanaście dni w miesiącu, więc zna ją lepiej)
Byłem na rondzie i w momencie zjazdu musiałem przeciąć pas. Gdy już miałem zjeżdżać, na rondo wtoczył się autobus i musiałem gwałtownie hamować. Zatrzymałem się może z 30 cm przed nim? Trabnalem na niego co mu się nie spodobało, otworzył okno i puścił w moim kierunku kilka niecenzuralnych słów, a żeby mógł ruszyć, to musiałem się cofnąć (Autobus który ma dwa “człony” i by zahaczył o moje auto). Gdyby nie zahamował, to by mi uderzył w prawy tylni bok prawdopodobnie
Na zielono jestem ja, na czerwono autobus, a w kółku miejsce potencjalnej kolizji. Czyja wina?
@Wredna_pomarancza: Aha i jeszcze powiedz ze dla tych co maja to mityczne PJ? Jak moze byc nieoczywiste ze jak dwa pojazdy jada z naprzeciwka i jeden skreca w swoje prawo a drugi w swoje lewo to ten skrecajacy w prawo ma pierwszenstwo?
Ja nie majac PJ to wiem a dla posiadaczy PJ to
Jeśli żółte linie się zderzą na środkowym pasie, czyja to wina, bo kilkanaście razy mi zajechali drogę na skrajnym lewym
@darek-jg: dają dopóki poruszasz się po drodze z pierwszeństwem.
Dziwnym trafem jak jakiś mój psychofan odezwie się w temacie innym niż hejt na mnie to zawsze się okazuje że jest troglodytą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Krupier: to daj mi to na piśmie jako cytat z artykułu a nie że ty sobie powiesz
Nie wiem dlaczego chcesz walczyć z systemem nie robiąc uprawnień, to Twój wybór. To tak jakbym miała nie zrobić studiów, bo jeden profesor zachowywał się nieetycznie.
Kolega @darek-jg podał ci dokładnie jak masz się zachować,strzałki nie są wyznacznikiem tylko mają ci pomóc w jeździe po rondzie.
Reszta to przepisy i ewidentnie mówią ci co masz w tej sytuacji robić by uniknąć kolizji. Co zrobisz ty to już twoja sprawa,a jak chcesz jeszcze sędziego przekonywać do swojej racji to
@darek-jg: ale co mam ci dawać? Jak coś nie jest zabronione to jest dozwolone.
Zresztą, powtarzam - nie zjazd z wewnętrznego pasa jest clou problemu, a pierwszeństwo pojazdów. I bezdyskusyjne pierwszeństwo ma pojazd znajdujący się już na rondzie więc w tym przypadku zawinił autobus.
To czy op zjeżdżał, czy nie nie ma żadnego znaczenia.
@myrdol: to jest teoria, a policja to potrafi mandaty dać skręcającym w lewo gdy przywali w nich jakiś wyprzedzający więc wiesz. xD
@myrdol: to już tylko wasze teorie, których nie
@Wredna_pomarancza: Ciekawie.
Papierowe testy wielokrotnego wyboru. 20 testow po 25 pytan (albo odwrotnie - nie pamietam juz). Zdalem za pierwszym razem jako pierwszy wychodzac z sali.
Po zdanych testach wszystkie figury na polu, po polu miasto.
@lumen-naturale: i tak najlepiej wszystko podsumował @patatier. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Oznakowanie poziome tego ronda w tej sytuacji wprowadza w błąd w przypadku, gdyby ta biała furgonetka z posta opa chciała
Bronisz swego uparcie jak ten co z Tobą ostro wojuje,przekonasz się jak sam znajdziesz się w takiej sytuacji ( ͡º ͜ʖ͡º)
Ciekawe czy wtedy też tak będziesz uparcie bronił i do sądu będziesz szedl,a może przyjmiesz mandacik z podkulonymi uszami ( ͡º ͜