Aktywne Wpisy

Essapierds2007 +97
Boomerzy powinni być zwalniani z #pracbaza z kilku powodów.
1. Dla nich istnieje tylko praca z biura.
2. Namawiają na integracje i chlanie alko co tydzień. Jakby nie mieli znajomych a ich każdy dzień kręcił się dookoła alko.
3. Zbereźne żarty i podryw dziewczyn na porządku dziennym. Praca to jedyna szansa na kontakt z kobietą powyżej 6/10.
4. Wolno pracują, robią milion niepotrzebnych spotkań.
1. Dla nich istnieje tylko praca z biura.
2. Namawiają na integracje i chlanie alko co tydzień. Jakby nie mieli znajomych a ich każdy dzień kręcił się dookoła alko.
3. Zbereźne żarty i podryw dziewczyn na porządku dziennym. Praca to jedyna szansa na kontakt z kobietą powyżej 6/10.
4. Wolno pracują, robią milion niepotrzebnych spotkań.

Al-3_x +15
Mam ochotę sobie wrócić do czytania książek fantastycznych po latach. Najpopularniejsze serie jak Władcy pierścieni, Narnia, Harry Potter już znam. Gra o tron jeśli można ją zaliczyć do fantasy tez już była czytana. Brandona Sandersona też czytałem choć nie wszystko. Rodzimego Wiedźmina także znam. Ktoś mógłby mi więc polecić jakąś nową, ciekawą serie fantasy to przeczytania?
#ksiazki #fantastyka #pytanie
#ksiazki #fantastyka #pytanie

źródło: rivendell-by-mahdi-khomsaz
Pobierz
Hej Mirki,
Dzisiaj miałem sytuację w której mało nie doszło do kolizji ale chciałbym się upewnić czy to by była moja wina czy jednak kierowcy autobusu (Jestem prawie ze pewny, że wina by była autobus, ale kierowca pewnie jeździ tą trasą kilka razy dziennie kilkanaście dni w miesiącu, więc zna ją lepiej)
Byłem na rondzie i w momencie zjazdu musiałem przeciąć pas. Gdy już miałem zjeżdżać, na rondo wtoczył się autobus i musiałem gwałtownie hamować. Zatrzymałem się może z 30 cm przed nim? Trabnalem na niego co mu się nie spodobało, otworzył okno i puścił w moim kierunku kilka niecenzuralnych słów, a żeby mógł ruszyć, to musiałem się cofnąć (Autobus który ma dwa “człony” i by zahaczył o moje auto). Gdyby nie zahamował, to by mi uderzył w prawy tylni bok prawdopodobnie
Na zielono jestem ja, na czerwono autobus, a w kółku miejsce potencjalnej kolizji. Czyja wina?
źródło: IMG_8662
PobierzTo jest w pełni poprawne podejście, ale na rondach bez wyznaczonych kierunków ruchu (czyli takim jak na rysunku). U opa rondo ma wyznaczone kierunki ruchu więc mógł jechać tak jak
@toxa: No to sie zdecydujmy. Czy okreslamy pierwszenstwo juz na skrzyzowaniu (jak ja bym chcial) czy przy wjezdzie na skrzyzowanie.
Bo jesli przy wjezdzie to nie jestes w stanie okreslic kto tam ma pierwszenstwo.
źródło: image
Pobierzźródło: 315342634
Pobierzciekawe jestem opinii ( ͡° ͜ʖ ͡°)
wg Ciebie jakby autor jechal czerwonym ponizej to w zadnym z 3 mozliwosci nie zmienia pasa ruchu ??
wg Ciebie wszystko to ten sam pas ruchu
źródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzJa tam bym w życiu nie wpadł na to, że ktoś jadacy po rondzie miałby mi ustępować pierwszeństwa. ¯\(ツ)/¯
ci co piszą autobus to oddać prawo jazdy
A co to za wynalazek jest? XD Gdzie to? To w
@ElementalX7 Imo to dobry pomysł by wysłać film do interpretacji - albo do WORD Białystok, albo gdzieś na FB do Wydziału Ruchu Drogowego KMP Białystok.
W tym wypadku, w tym kierunku, rondo ma wyznaczone pasy ruchu z kierunkami więc można z lewego zjechać prosto na lewy pas, w normalnym przypadku musisz przed zjazdem w prawo
Tutaj, w tej sytuacji kolega po prostu popełnił bląd - lepiej przed wjazdem na
źródło: 3426534
Pobierz