Aktywne Wpisy

zlotybrek +20
#kiszak #bekazludologuff Jebiemy tu po ludologach, kaszki z pyrami i całej tej ekipy spierdoxów. A może zróbmy tu nitke na kanały o grach, które warto obejrzeć w ramach odtrutki? Ode mnie ten szef - UncleMroowa którego Sonic Maraton to najlepsza seria na YT
źródło: image
Pobierz
HakunaMattatta +38

1. Dopiero co mówił, że CPK obejmujące KDP w Polsce niepotrzebne - że to trzeba na spokojnie się zastanowić, bo Polska jest głupia i biedna i po co nam taka nowoczesna infrastruktura i kto niby z tego będzie korzystał, jak głupi Polacy są przecież głupi, naziolscy i nie potrafią czytać.
2. 7 miejsce w Europie to i tak jest OK. Ja bym się wstydził tak wolnej kolei na miejscu Austrii albo Holandii. Austriacy mogą tłumaczyć się Alpami, ale Holendrzy? 92 km/h serio? Co oni jeżdżą tam pociągami na parę? xD Dania też cieniutko - a przecież mogliby mieć jakieś superszybkie połączenie do Hamburga albo Berlina.
3. Porównując to wszystko do Chin to śmiech na sali, i takie mapki pokazują jak Europa staje się zacofana infrastrukturalnie (USA też) względem Azji. Nawet w Indonezji zbudowali szybkie połączenie 250 km/h pomiędzy Jakartą a Bandung. U nas 250 km/h KDP to już obiekt debat, czy polaczkom coś takiego potrzebne i czy to nie gigantomania.
#napierala #bestiazewschodu
źródło: doktorek de(v)bil
PobierzW Holandii to mi sie wydaje że przy tej wielkości kraju to nie maja sie gdzie rozpędzić ( ͡º ͜ʖ͡º)
Choć patrząc na mapę to holendrzy mają odcinki na 300, a dunczycy na 200, ale z uwagi na odległości między miastami ekonomiczniej sze wydają się niższe prędkości, a przy niższych prędkościach prościej też ogarnąć logistykę między ruchem osobowym i towarowym albo podmiejskim, kiedy pociągi
źródło: temp_file8177811478407099475
Pobierz( ͡º ͜ʖ͡º) -> oznacza joke man ;)
1. Gdzie z ty Danie i Holandię gdzie są małe średnie odległościami między miastami z Chinami porównujsz w których też często buduje się dla podbicia PKB xD
2. Bydlak w ostatnich dniach szuka tematów żeby dopiec Polakom i zwalić konia, ale rację tu ma. W Polsce koleje to dramat, i akurat u nas było by uzasadnienie stworzenie dobrej sieci.