Wpis z mikrobloga

@WhiskyRomeo: jakie to niby racje? Ostatnio trafiłam na "rację" pod tytułem "wszystkie baby jak to baby najpierw udają jakie to mają zainteresowania a później każda kończy z zainteresowaniami typu Netflix, picie wina z koleżanką, plotkami i Avonem". Jegomość widać poznał wszystkie kobiety świata by przewidzieć, co się stanie z każdą za kilka lat. Ale oczywiście o facetach tego nie powie, bo każdy jest wyjątkowy xD
  • Odpowiedz
jakie to niby racje? Ostatnio trafiłam na "rację"

Każde racje oparte na generalizacji

pod tytułem "wszystkie baby jak to baby najpierw udają jakie to mają zainteresowania a później każda kończy z zainteresowaniami typu Netflix, picie wina z koleżanką, plotkami i Avonem".

no jest to pewna generalizacja, no i co?

Jegomość
  • Odpowiedz
@WhiskyRomeo: bo jak chcesz pogadać z kimś normalnie, to nie wiesz na kogo trafisz i jakie poglądy ma, a może to właśnie wyznawca tego całego szajsu, mizogin itp i nie będzie traktować poważnie kobiety z którą rozmawia, bo to kobieta, więc z góry będzie wobec niej inny. A co jeśli to będzie przyszły pracodawca?
  • Odpowiedz
bo jak chcesz pogadać z kimś normalnie, to nie wiesz na kogo trafisz i jakie poglądy ma, a może to właśnie wyznawca tego całego szajsu, mizogin itp i nie będzie traktować poważnie kobiety z którą rozmawia, bo to kobieta, więc z góry będzie wobec niej inny. A co jeśli to będzie przyszły pracodawca?

@AlienFromWenus: To ja Ci napiszę coś szczerze teraz dla odmiany. Za dużo czytasz internetu. Odróżnij głupie żarty
  • Odpowiedz