Wpis z mikrobloga

#gielda
#cdr
Widzę, że długoterminowa gra pod redów zaczyna skutkować.
Byle wytrzymać do premier Panie i Panowie.
Kto wsiadł ten wsiadł kwestia żeby w dobrym momencie wyjść z tego pociągu.
Jednocześnie jestem ciekaw czy po wynikach powitamy spadki czy będziemy kontynuowali wzrosty.

Czego spodziewać się po ogłoszeniu wyników?

• Będą wzrosty. 16.9% (11)
  • Będą spadki. 40.0% (26)
  • Nieistotne bo tego nie kupiłem. 20.0% (13)
  • Jeb*ć GPW. 23.1% (15)

Oddanych głosów: 65

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@karollq: ja mam ze 120 sztuk a w grudni będzie 130 xD
postawiłem sobie cel do 200 akcji D
no bo skoro ukulałem 100 to podniosłem poprzeczkę i w międzyczasie inwestuje w hamburgerownie.
od przyszłego roku planuję upublicznić portfel.
Wszystko co inwestuje to jakieś2/3 koła na miech czasem więcej ale może to ulec zmianie.
Inwestowanie jest fajne
  • Odpowiedz
@frustrat-szczery: no ja zaczynam, więc wchodzę z kapitałem stopniowo. Na pierwszy miesiąc mam kupione za 4k. Trochę SP500, 9 akcji 11 bit studio i reszta jakaś drobnica w allegro, cd projekt, kruk, więc zobaczymy co z tego będzie. Z racji, że dopiero się uczę, to nie chcę jakoś popłynąć za bardzo. Byłam tam nawet na jakimś szkoleniu, aby się trochę ogarnąć. Na razie mi się podoba. Na pewno zaczynam myśleć
  • Odpowiedz
@karollq: i dobrze zaczynasz. Dla przykładu powiem Ci, że wrzuciłem jakąś końcówkę po zakupie pełnych ilości akcji cdr i jakieś może 50 czy 60 zł wrzuciłm w stalexport. Defakto akcje poszły w minus. Jednak od lutego minęło sporo czasu i już te same akcje generujące stratę pokazały kolor zielony. Nie ważne zatem ile wrzucisz i, że jest na czerwony,. Czas po prostu zrobi robotę.3
Zapamiętaj sobie słowa mego kuzyna: Dobry
  • Odpowiedz
@karollq: nawet jak będziesz traić 20% to nie wyciągaj. miej zimne jaja i to olej.zawsze inwestuj forsę, którą możesz stracić tak jakby jej nie bylo. Najgorzej jest zamykać na stracie. Ja sobie postawiłem cel żeby już żadnej pozycji nie zamknąć na stracie.
  • Odpowiedz