Aktywne Wpisy

ShockDeals +219
Eyefire +10
Jest ktoś w stanie wytłumaczyć mi #logikarozowychpaskow o ile w ogóle się da? Poznałem przypadkiem taką dziewczynę, spotkaliśmy się, pogadaliśmy, wszystko fajnie, zaczęła się przytulać, jakieś komplementy w moją stronę na temat ładnych perfum, na temat uśmiechu itp itd. Ogólnie wszystkie spotkania to ona inicjowała. Mówiła, że w sylwestra raczej będzie sama w mieszkaniu to chciałaby ze mną gdzieś pojechać i spędzić go razem. Po czym dzisiaj mi pisze, że
źródło: Screenshot_3
Pobierz

szukam rekomendacji takich miejsc w Łodzi, gdzie można kupić dobrej jakości produkty spożywcze, nie biorąc na to kredytu... Tęsknię za Zygą z Bałuckiego rynku gdzie można było kupić np. dziczyznę czy koninę i dało się wybrać bardzo smaczne produkty w naprawdę sensownych cenach. Chyba po ponad 40 latach się zwinęli. W ostatnich latach wcięło Piotra i Pawła, Bomi, wcześniej Almę, w zasadzie poległy wszystkie drogawe sieciówki, które chciały być "premium" i mieć lepsze produkty.
Z istniejących sklepów - sieć piekarni Podpora ma bardzo dobry chleb w "niekraftowej" cenie. Co jeszcze kojarzycie okołospożywczego z równie dobrym stosunkiem jakości do ceny?
Wiem, że jest Spiżarnia Rydzyńska, ale sensowne mięso ma tam ceny z trochę innej półki niż miał Zyga. W sobotę sprawdzę co jest na tym marszałkowskim ryneczku obok Manufaktury.
#lodz #zakupy
@maitrechocolatier: Nie wiedziałem, że mają więcej niż 1 piekarnię :O
A MeatPoint może? Sam nie sprawdzałem ale słyszałem pozytywne opinie, ale to na kebaby, burgery bardziej chyba :D
No i Gorąca Kiełbasiarnia Delikatesy
Moje czekoladowe
Ja mam blisko do przynajmniej 2 sklepów Podpory poza siedzibą przy Wojska Polskiego, także mają, mają :) Chleb w Gorącej Kiełbasiarni tez chyba zawsze od Podpory był. Wczoraj
Owoce morza - Delikatesy Rybne: https://jemywlodzi.pl/czas-na-rybe-wyjatkowe-sklepy-nie-tylko-z-rybami/
Produkty tureckie - Meat Point: https://jemywlodzi.pl/meat-point-restauracja-i-sklep-w-jednym/
z takich randomowych smaczności to na Zamenhofa w azjatyckim sklepie można kupić zadziwiająco smaczne suszone mango z Wietnamu, jakoś 25zł za opakowanie
@maitrechocolatier: ostatnio poszedłem pierwszy raz od wielu wielu lat do Leclerka i byłem naprawdę pozytywnie zaskoczony asortymentem. praktycznie we wszystkich marketach w mieście jest to samo (albo podobne) a tam można dostać rzeczy które nigdzie indziej nie występują, np:
- krojony świeży ananas
- ricotta i mascarpone i
próbowałem żulika w wielu miejscach, piekarnie (sieciowe lipne, sieciowe "kraftowe" oraz te uznane w stylu Podpory), sklepy, rynki, łącznie z jeżdżeniem gdzieś na jakieś mini targi osiedlowe do budki bo ktoś tam pisał w internecie, że stoisko ma tam piekarz co robi super żulik.
a naprawdę najlepszy jaki jadłem jest w leclerku