Wpis z mikrobloga

#pracbaza #wynagrodzenie #zarobki #praca #handel #oze

Jest tu jakiś przedstawiciel handlowy? Wysyłałem CV jako inżynier od energetyki i się odezwała jakas baba że otwierają nowe biuro i szukają na różne stanowiska i umówiliśmy się na rozmowę

Na miejscu okazało się że jest to co prawda firma energetyczna, od OZE, ale robota to nie żadna inżynieria, a sprzedaż

Baba mi gada że robota to łażenie od domu do domu i umawianie się na spotkania i wciskanie ludziom fotowoltaiki plus dopi3rdalac sobie swoje marże bo każda nadwyżka jest Twoja. I ona mówi że jak sprzedaje pakiet za 25k z czego 2.5k jest dla niej to ona sobie doda zawsze 10k i wychodzi łącznie z 12.5k dla niej, że ludzie niczego nie porównują i można ich w chvja robić. No i co prawda jestem w stanie uwierzyć że takie głąby się zdarzają co ich można robić leciutko, ale nie wiem jaka to jest skala i ile takiego zarobku można wyciągnąć. Podstawy żadnej nie ma, jest tylko to co wypracujesz.

No i się pytam baby WTF to ona mi tu gada że wyciąga po 55k na msc, nic nie trzeba umieć, ludzie w Polsce uczą się jak poj3bani i za 5k na rękę robią, a tu tak w zasadzie każdy z łapanki może to robić za takie siano, coś mi tu nie tego i żeby mi pokazała tą umowę o współpracę. A ona mi mówi że mi pokaże jak się umówimy na to spotkanie po niezobowiązującym okresie wdrażającym bez żadnej umowy, ale wysłać wzrou mi na maila nie może. Trochę się czułem jak w gimnazjum na spotkaniu z kolegą co mnie do Oriflame czy innego Avonu scamu chciał wciągnąć XD

Generalnie pomijając to że to robienie w chvja naiwniaków i cymbałów którzy nawet nie porównają ofert żeby zobaczyć czy nie są j3bani przez domokrążców to jeśli idzie na tym zarobić spoko hajsik to bym w sumie mógł spróbować. Tylko pytanie czy to nie jest scam i oni fajnie gadają, a tak naprawdę znaleźć frajerów to wcale nie takie proste. Właśnie mi się wydaje że tak jest, że ludzie to nie są aż tacy debile, a im to nie robi bo ja ponoszę ryzyko że nie zarobię, a jak zarobię to i oni zarobią, a wyj3bane będą mieli ile ja finalnie na tym wyjdę

Ona mówi że każdy w zespole w każdym miesiącu zarobił co też mi się wydaje ściema w chvj XD

No i się zastanawiam co ona w tym biurze całym robiła przecież jej robota to zapi3rdalanie w terenie a ona sobie ze mną siedziała jakaś menagerka wydawało mi się że oni tam wysoko postawieni sobie siedzą i odcinają kupony a w terenie są frajerzy którzy chvja co zarobią tak naprawdę.

No ale najlepiej jakby się wypowiedział jakiś przedstawiciel handlowy z obojętnie jakiej branży, zastanawiam się jak to wygląda w prawdziwym świecie
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach