Wpis z mikrobloga

Tak właśnie działa nowe, wspaniałe Allegro.

Sugeruje najniższą cenę produktu 8,99 zł podczas gdy ten sam produkt u tego samego sprzedawcy jest za 7,15 zł.

Jesteśmy poważnym portalem, ten portal jest poważny, wszystko działa dobrze, tak ma być.
#allegro
Krupier - Tak właśnie działa nowe, wspaniałe Allegro.

Sugeruje najniższą cenę produk...

źródło: obraz

Pobierz
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Krupier: jakis czas temu kupowalem atrape do grila samochodowego. Zeby znalezc najtanszy, musialem wejsc w oferte, ktora miala cene 500 i dopiero w powiazanych/podobnych ofertach znalazlem tansza za 370 xd
  • Odpowiedz
ja już przestałem kupować części samochodowe na Allegro.

@Krupier: A ja bardzo żałuję że zacząłem dopiero 2 lata temu. Jeszcze się nie zdarzyło, żeby stacjonarnie było taniej niż na allegro. Mam w mieście 2 hurtownie, w jednej 15% zniżki i nadal jest drożej. Stacjonarnie tylko jak coś wyjdzie w trakcie i potrzebuję na już.
  • Odpowiedz
  • 3
@variat

@Krupier: A ja bardzo żałuję że zacząłem dopiero 2 lata temu. Jeszcze się nie zdarzyło, żeby stacjonarnie było taniej niż na allegro. Mam w mieście 2 hurtownie, w jednej 15% zniżki i nadal jest drożej. Stacjonarnie tylko jak coś wyjdzie w trakcie i potrzebuję na już.

Ja wiem, że jest drożej przeważnie. I z przyjemnością tę różnicę zapłacę wiedząc, że ani grosz nie trafi do allegro.
  • Odpowiedz
@Krupier: Chodzi o to, że allegro zapisuje w pamięci podręcznej różne ceny, żeby nie przeliczać ich za każdym razem. I pewnie niektó©e miejsca później na to reaguja. To otymalizacja zasobów i szybkości działania allegro, i pewnie nie potrafią tego sprytnie zmieniać gdy inna cena się zmieni stąd te rozjazdy
  • Odpowiedz
@bonus: wcale nie, bo śledziłem ceny jednego produktu i błąd z podawaniem najniższej miałem przez ponad tydzień. No chyba tego nie zapisują na tak długo ;)

@Krupier: strasznie mnie to w-----a teraz na allegro. Jeszcze i jak szukasz produktu, gdzie nie interesuje Cię konkretny producent to nichuj nie znajdziesz szybko najtańszej oferty... Dramat, śmietnik zrobili. Już łatwiej mi się filtrowalo 50 stron tego samego (serio)
  • Odpowiedz
@Krupier: ja kiedyś szukałem gier na ps5/ps4. Nic nie można znaleźć, już media Markt lub media exper taniej bo darmowa wysyłka do sklepu xd
  • Odpowiedz
  • 3
@Krupier wg sprzedającego to nie jest ten sam produkt (oferty maja inne EANy i są w różnych kategoriach) więc Allegro ich nie łączy. Tak wiem, to jest patologia i zwykły użytkownik widzi tu wałek
  • Odpowiedz