Wpis z mikrobloga

Chcę sobie kupić jakiegoś fajnego akustyka.

Czołem gitarowe mirki, piszę z prośbą o poradę.
Grałem trochę na gitarze za młodu, ale od dłuższego czasu temat zawisł na kołku. Elektryk się sprzedał lata temu i został mi jeden basicowy klasyk na którym zacząłem sobie ostatnio przypominać stare dzieje.

No i naszło mnie, że kupiłbym sobie do kolekcji jakieś fajnego, odlschoolowego akustyka. Cel: odświeżyć fingerstyle i pogłębić tę technikę. Budżet - właściwie nie wiem po ile są teraz rozsądne gitary, ale 2-3k byłbym w stanie wysupłać, jeśli uznam że to ma dla mnie sens.

Doradźcie proszę w co celować, no i gdzie warto się zaopatrzyć? Stacjonarnie w #krakow , albo w internecie?

#gitara #gitaraakustyczna
reventon - Chcę sobie kupić jakiegoś fajnego akustyka.

Czołem gitarowe mirki, piszę ...

źródło: carter

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@reventon: Mam podobny "background" jak Ty i konkluzję, że skoro sam nie wiesz czego szukasz i pytasz o to na wypoku, to pewnie ten bejzik jest dla Ciebie wystarczający. Ludzie, którzy się tym jarają wiedzą co w ich sprzęcie jest słabe, mają znajomych którzy mają inne instrumenty, wymieniają się, sprzedają, kupują używane. Jak chcesz zaspokoić konsumpcjonizm, to ja bym wszedł na thomann.de, wybrał akustyki i poszukał najlepszego w Twoim budżecie
  • Odpowiedz
  • 0
@swiadomy_anakolut: masz rację. Pytam na wykopie bo nie jestem gitarowym świrem i nie znam różnych smaczków i niuansów. Po prostu chciałem uniknąć kupienia byle czego w pierwszym lepszym sklepie muzycznym, skoro to najprawdopodobniej jedyny akustyk jakiego będę miał do końca życia, zakładając że się na starość nie wkręcę porządnie.

No i oczywiście żeby nie kupić czegoś zupełnie ponad moje możliwości, to też by było zupełnym marnotrawstwem.

thomann.de

dzięki, sprawdzę
  • Odpowiedz
@reventon: Thomann.de to jest wielki muzyczny sklep, który śle do Polski. Nic specjalnego, ale jest duży i sprawdzony. Ja mam jakąś tanią yamahę i nieraz myślałem, że gitara w stylu parlor by mi pasowała. Mniej miejsca zajmuje, fajnie wygląda, wygodnie się trzyma i super nadaje się do cichego brzdękania w domu bo ma mniejsze pudło.
  • Odpowiedz
@reventon: w tym budżecie kupisz dobrego akustyka na OLX, przejrzałem właśnie i parę ich poznajdywałem.. nawet w krakowie, mogę podesłać kilka
  • Odpowiedz
  • 0
@brojk0: no właśnie jako słabo zorientowanemu w temacie ciężko mi powiedzieć który będzie dobry. Oczywiście będę wdzięczny za wszelkie porady.
  • Odpowiedz
@reventon Za 2-3k to celowałbym w jakąś Dovine albo Takamine. Ewentualnie jakbyś dorzucił tysiaka do budżetu to można by było się rozglądać za jakimś Furchem. Ewentualnie kupic używkę na olx.
  • Odpowiedz