Wpis z mikrobloga

Czy są na sali posiadacze Kadjarów? różowa napaliła się akurat na to auto. Jakie silniki polecacie? Raczej sporadyczna jazda typowo miejska więc rozważam diesla. Jak się sprawują te 1.5 dci? Ostatni kontakt z silnikami renault miałem przy lagunie i 1.9dci. Benzyny jakieś są warte uwagi? Te 1.2 tce to nie za małe? Jakieś typowe bolączki tych autek?

#renault #kadjar #motoryzacja #samochody
  • 43
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 3
Sporadycznie

Do miasta..

@Mihu_:
@bidzej Auto będzie sporadycznie jeździć po mieście. 80% trasa, czego nie rozumiecie panowie?

@b_oski brzydkie są toyoty w środku. Jeżdżę w pracy rav 4 no i tandeta, corolla będzie jeszcze gorsza.
  • Odpowiedz
czego nie rozumiecie panowie?

@Tagliacozzo: nie rozumiem, jak w takim przypadku można w ogóle brać dizla pod uwagę, przecież to proszenie się o problemy i gigantyczne wydatki.
  • Odpowiedz
@Tagliacozzo 1.5 dci ma taki fajny ficzer, że rozrząd na łańcuchu bez żadnych oznak urywa się przy 100k km, albo wyłapiesz to szybciej, albo montujesz nowy słupek, zamienników nie ma, więc twój mechanik ci tego nie zrobi, rozrząd dostępny tylko w aso, tylko z usługą za 8k netto, jeśli to ci nie przeszkadza to kupuj i bzikaj. A i jeśli weźmiesz go w napędach (nie pamiętam czy to auto jest dostępne
  • Odpowiedz
@Tagliacozzo: Obecnie benzyny spalają takie same ilości paliwa jak diesle, można je spokojnie używać w trasach. Ihmo w dzisiejszych czasach niewarto pchać się w diesla jeśli nie robi się 50-80 tysięcy km rocznie.
  • Odpowiedz
  • 0
nie rozumiem, jak w takim przypadku można w ogóle brać dizla pod uwagę

@bidzej: powtarzam po raz 3. Auto będzie SPORADYCZNIE jeździć w mieście. 80% trasa.

Za to Kadjar jest tak piękny, że mnie zbiera na jego widok już z
  • Odpowiedz
różowa napaliła się akurat na to auto

@Tagliacozzo: Bo takie duże i bezpieczne, co nie?

Chcecie francuza to kupcie normalne Megane z 1.4 TCe albo 1.2 TCe ale po 2016, bo wtedy poprawili, zamiast małpować kolejnym przewymiarowanym francuskim SUVem z dychawicznym jak na tę budę silnikiem. Najlepiej to polować na 1.3 TCe bo to ich najlepszy silnik do tej pory. Diesli do jakiejkolwiek jazdy miejskiej odradzam, te silniki pakują w
  • Odpowiedz
  • 0
Chcecie francuza to kupcie normalne Megane z 1.4 TCe albo 1.2 TCe ale po 2016,

@Iskaryota: Megane też byla brana pod uwagę. Zobaczymy co lepsze się trafi. Mnie to właśnie bardziej interesuje na jakie silniki patrzeć. No i roczniki to tak od 2020 w górę raczej

Bo takie duże i bezpieczne, co nie?

Różowej podoba się bryła i to że auto nie jest zbyt duże. No i klasycznie kolor XD.
  • Odpowiedz
@TypowyDaltonista: Co za bzdura, łańcuch się zrywał, ale w pierwszych 1.5 dCi tak jak panewki się przekręcały, ale dość szybko to ogarnęli. Ostatnie wersje tego silnika to bardzo trwałe diesle, robią spokojnie po 200kk i nic się z nimi nie dzieje.

@Tagliacozzo: Ja 1.5 dCi polecam, bardzo żwawy silnik i pali w trasie mikroskopijnie mało.
  • Odpowiedz