Aktywne Wpisy
Metylo +564
Polak zwyczajny zarabiający 4k netto w top5, który nie popiera podatku katastralnego
#nieruchomosci
#nieruchomosci
chaddeveloper +61
Kontynuje swoją epopeję szukania pracy w IT z 5 letnim expem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W-------e z kołchozu
Wpis z znalezniem pracy
Tak jak obiecałem, chciałbym podzielić się swoimi doświadczeniami związanymi z poszukiwaniem pracy – jak wyglądały moje działania i na czym ostatecznie się skończyły. Przybliżę również, jakie wnioski wyciągnąłem w
W-------e z kołchozu
Wpis z znalezniem pracy
Tak jak obiecałem, chciałbym podzielić się swoimi doświadczeniami związanymi z poszukiwaniem pracy – jak wyglądały moje działania i na czym ostatecznie się skończyły. Przybliżę również, jakie wnioski wyciągnąłem w
Komentarz usunięty przez moderatora
@miodeksmrodek: no nijak nie jest,
tym tokiem to bogaci też mogą mówić, że jak jest za darmo to duże kolejki, niska jakość wiec nie są w stanie korzystać bo szkoda im czasu i oczekiwanie w kolejce generuje
@passive_john: łohoho co raz bardziej się dzieciaczku trigerujesz
Jedyny kto mnie przejrzał to jakiś 'gimbus' który potrafi tylko rzucać obelgami a nie realnie przeanalizować problemu z naszym systemem służby zdrowia.
Może jak wreszcie mama przestanie umawiać Cię do lekarza i sam to zaczniesz robić to zrozumiesz, o czym piszę, i wreszcie uświadomisz sobie że wymagając od pacjentów odwoływania wizyt musisz im dać ku temu okazję i narzędzia.
i to jest ich wybór. Jak ktos udowodni, ze nei ma kasy, a panstwo wymaga to juz wybor nie
tak samo ktoś kto podlega ubezpieczeniu to musi mieć jakieś dochody (np. emeryturę, rentę, inny social) więc tez ma wybór czy kupi sobie jedzenie czy pójdzie do lekarza,
to jest cytat z konstytucji, równe =/=
@walciak: nom, niestety do drugiego, bardziej częstego przykładu, już się nie potrafiliście odnieść. No ale nie pasował do narracji tak więc po co go poruszać
@walciak: A system, jaki jest teraz, nie pozwala na sprawiedliwe wymaganie od pacjentów odmawiania wizyt. I rozwiązaniem nie jest proponowane przez Ciebie, czy Twojego narwanego kolege, 'dowalania wielkich kar', a w pierwszej kolejności zaproponowanie wygodnych rozwiązań. I dopiero wtedy, jeśli ludzie wciąż nie będą korzystać z dogodnych wyjść, zmiana regulaminu
@faoiltiarna: Każda placówka i sieć jest inna. W abonamentowych generalnie można odwołać kiedy się chce. W prywatnych, gdy płacisz samodzielnie to są minimalne terminy za które mogą (ale nie muszą) cię obciążyć.
ALE! Czemu nie odwołać 2h wcześniej? Albo nawet 1h? Takie zwolnione terminy też są zajmowane. Wierz mi
@CarlChryniszzswics: @Szybkalada Tak samo działa to w Szwecji. Pierwsze 10 wizyt u lekarza kosztuje 100 koron (~PLN40) czyli tyle co tani lunch w knajpie. Od 11 płaci państwo. Jak rezerwujesz termin to od razu płacisz. Nie przychodzisz ani nie odwołasz w terminie - kasa przepada.