Aktywne Wpisy
farbowanylisek +75
#szury #suweren #stopnop
Bardzo lubię twórczość osób które się nazywają „Suwerenami” i np. twierdzą, że nie muszą robić prawa jazdy bo nie prowadzą komercyjnie samochodu albo że nie potrzebują dowodu osobistego bo nie są osobą fizyczną albo zaczepiają policjantów i pytają o definicję osoby fizycznej ale widzę że wjechali na nowy poziom i produkują własne tablice rejestracyjne xD
Bardzo lubię twórczość osób które się nazywają „Suwerenami” i np. twierdzą, że nie muszą robić prawa jazdy bo nie prowadzą komercyjnie samochodu albo że nie potrzebują dowodu osobistego bo nie są osobą fizyczną albo zaczepiają policjantów i pytają o definicję osoby fizycznej ale widzę że wjechali na nowy poziom i produkują własne tablice rejestracyjne xD
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mam 35 lat a moja partnerka 30.
Jesteśmy razem od 5 miesięcy.
Poznaliśmy dosyć szybko swoje rodziny i to było z jej inicjatywy. Czułem że jej mocno zależy.
Na początku powiedzieliśmy sobie że z racji wieku zależy nam na stabilizacji i chcemy poważnej relacji.
Ona jest bardzo atrakcyjna i strasznie mi się spodobała i wydaje mi się że ja jej również
Mam 35 lat a moja partnerka 30.
Jesteśmy razem od 5 miesięcy.
Poznaliśmy dosyć szybko swoje rodziny i to było z jej inicjatywy. Czułem że jej mocno zależy.
Na początku powiedzieliśmy sobie że z racji wieku zależy nam na stabilizacji i chcemy poważnej relacji.
Ona jest bardzo atrakcyjna i strasznie mi się spodobała i wydaje mi się że ja jej również
Jestem zwolennikiem nawet małej odpłatności za każdą wizytę. Internista: 5-10zł, sprawi że ludzie przestaną przychodzić z pierdołami, ale to kwota która sprawi, że jeśli coś niepokoi - pójdziesz. Specjaliści nie wiem czy powinni czy nie powinni mieć podobny model,
Nie, nie stałem na peronie z telefonem przy uchu przez 50 minut tylko się rozłączyłem. Też powinienem płacić?
@faoiltiarna: no chociażby ty w sytuacji której opisałeś w pierwszym poście
Albo ktoś dzwoniący i szukający terminu na już
A może łatwiej najpierw zrobić system do sprawnego odwoływania wizyt, np. smsem, a potem wziąć się za potencjalne ściganie kar?
@faoiltiarna: W praktyce możesz zadzwonić tego samego dnia i powiedzieć że obudziłeś się z gorączką i zawsze odwołują bez kary.
Tutaj moze nie styknąć z konstytucją. Tutaj pytanie o wymóg 'niezależnie od ich sytuacji materialnej'; czy 10pln za wizyte u internisty nie jest jego pokrzywdzeniem
Art. 68.
2. Obywatelom, niezależnie od ich sytuacji materialnej, władze publiczne zapewniają równy dostęp do świadczeń opieki zdrowotnej finansowanej ze środków publicznych. Warunki i zakres udzielania świadczeń określa ustawa.
@faoiltiarna: dziś o dziewiątej odwołałem wizytę na godzinę trzynastą, bo miałem mieć spotkanie w robo. spotkanie odwołane, a terminu ni mo
@passive_john: mocna słowa jak na gimnazjalistę
Piszę Ci wyraźnie, że na ten moment nie istnieje żaden szybki i wygodny sposób odwołania rozmowy (bez wiszenia na słuchawce często po 40 minut, nawet jak chcesz to zrobić dzień wcześniej) a Ty dalej