Wpis z mikrobloga

• 25
@Wojciech_Skupien ja miałem podobne przeżycia z ojcem z tą różnicą że on nie był pijakiem - robił burdy na trzeźwo bo był zwykłymi psycholem ¯_(ツ)_/¯

I chyba przez to nie potrafiłem mu się nigdy postawić a doświadczenia, nawet objawy psychofizyczne mam takie jak Ty, p--------a sprawa ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 11
@Wojciech_Skupien: nie chce strzelać czy masz czy nie masz, ale byłem w podobnej sytuacji i od jakiegoś czasu chodzę na terapię z ptsd/ w moim przypadku cptsd. Te objawy jakie napisałeś pasują pod to, ale bardzo dobrze sobie radzisz. Jakbyś miał chwilę zwątpienia to tylko nakierowuje że być może warto iść do psychotraumatologa. Zazdro że dałeś radę
  • Odpowiedz
@Wojciech_Skupien: taguj to jakoś i pisz więcej - rel

Ja tę przeszłość wyparłem nieświadomie - serio, gdy żona mnie kiedyś pytała o co chodziło z ojcem, kiedy rodzina coś tam wspominała, to nie byłem w stanie sobie przypomnieć szczegółów, ot, pamiętałem tylko, że o---------ł coś, w pamięci zostało może tylko kilka sytuacji, ale to też tylko na poziomie, że wiem, że były, ale bez żadnych szczegółów czy emocji. Pamiętam to
  • Odpowiedz