Aktywne Wpisy

dumblecunt +474
czy tylko mi się wydaje, czy Kwachu absolutnie zdominował tych pisowskich funkcjonariuszy? xDDD #kanalzero

eleganckichlopak +544
Porównajcie sobie Dude z przed kilku dni z którego nawet Mazurek kręcił beke do Kwacha dziś. To jest jakaś gigantyczna przepaść intelektualna. Niesamowite, że ten naród mógł kiedyś wybrać prezydenta Kwaśniewskiego, a później po 10 latach prezydentury półgłówka może wybrać zwykłego przestępcę XD To społeczeństwo zachowuje się tak nielogicznie xd
#kanalzero
#kanalzero

Data: 23.11.2024
Trasa: Przełęcz Kłodzka (szlak niebieski) -> Pod Kłodzką Górą (szlak żółty) -> Szeroka Góra (szlak żółty) -> Pod Kłodzką Górą (szlak żółty) -> Kłodzka Góra (szlak żółty) -> Pod Kłodzką Górą (szlak niebieski) -> Przełęcz Kłodzka (szlak niebieski).
Długość trasy: 6,7 km
Suma podejść: 435 m.
Niepozorny szczyt w bliskim sąsiedztwie o wiele bardziej znanej Kłodzkiej Góry. Niepozorny do tego stopnia, że przy okazji wizyty na tym drugim szczycie 4 lata temu całkowicie olałem sprawę i zszedłem od razu w stronę Kłodzka. Jak się później okazało, to właśnie Szeroka Góra jest najwyższym wzniesieniem Gór Bardzkich. Przez lata nic jednak nie zachęcało do odwiedzin tego miejsca - nie było tam żadnego znakowanego szlaku (z tego co wiem mapy dalej go nie pokazują) a sam szczyt był całkowicie zalesiony. Ktoś za to powiesił tam... antenę satelitarną i zaznaczył na niej nazwę góry. Czasy się jednak zmieniły. Antena zniknęła zastąpiona tabliczką i wytyczono nowy szlak (właściwie jest to przedłużenie żółtego szlaku z centrum Kłodzka). Wykarczowano też sporo drzew, zwłaszcza od północno-wschodniej strony Szerokiej Góry. Dzięki temu widać z niej fragmenty Gór Złotych oraz Obniżenie Otmuchowskie.
PS. Nie jest to jedyny raz kiedy idę na szczyt nie sprawdzając, czy jest w pobliżu coś jeszcze wyższego. Podobnie było z wizytą na Jagodnej i pominięciem wyższej od niej Jagodnej Północnej.
#gory #sudety #gorybardzkie
źródło: 20241123_134424
Pobierzźródło: 20241123_133038
Pobierzźródło: 20241123_132730
Pobierzźródło: IMG_20241126_085615
Pobierz