Wpis z mikrobloga

Szukam słuchawek do komputera, przede wszystkim do filmów i muzyki, do gier raczej na drugim planie jeśli chodzi o priorytety brzmienia.
Jestem laikiem w temacie, wiem tylko tyle że zamknięte to z reguły lepsza izolacja i bass, ale otwarte to naturalniejsze brzmienie i przestrzeń co wydaje sie być lepszym rozwiązaniem słuchania w zaciszu domowym.
Mam zewnętrzną kartę dźwiękową Creative G6 i chciałbym wykorzystać jej potencjał.
Moją uwagę zwróciły słuchawki AKG K712 Pro oraz Beyerdynamic DT 900 Pro X, obie opcje w podobnych cenach około 1-1,1k.
Co myślicie o nich? Czy może w tej cenie znajdę coś jeszcze lepszego? Raczej nie chciałbym już więcej dokładać bo taka cena to już dla mnie wystarczająca fortuna.

#sluchawki #audio #audiovoodoo #audioboners #muzyka nie wiem jak to jeszcze otagować żeby trafiło do kogo trzeba wybaczcie
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Amenotejiikara co byś nie wziął z tych dwóch to będziesz zadowolony.

Od siebie dodam konkurencyjne(i trochę droższe, niestety) propozycję, które bym rozważył od Sennheisera i Audio-Technica, czyli kultowe HD600 i ATH-R70x
  • Odpowiedz
@Amenotejiikara: sprawdź sobie jeszcze Sony WH-1000XM5 i XM4. Ogólnie za taką kasę to już nikt laski nie robi i te firmy co wymieniłeś robią też dobry sprzęt. To już bardziej kwestia preferencji w brzmieniu bo pewnie minimalnie się będzie różnić
  • Odpowiedz